×
ElbilerTophistorie

Tesla planlægger offentlig Supercharger i Norge

For at få fingre i regeringstilskud overvejer Tesla at åbne enkelte Supercharger-punkter for andre elbiler rundt om i Europa.

Der har i årevis gået kombinerede ønske-rygter om, at Tesla vil åbne sit unikke Supercharger-netværk for andre bilproducenter – og nu sker der noget, men ikke det, vi alle ønsker. Tesla overvejer godt nok at åbne sine ladepunkter for offentligheden, men det bliver kun enkelte Superchargere i enkelte lande. Det bekræftes af norske lokalpolitikere, der forhandler med Elon Musk og kompagni.

I modsætning til andre bilproducenter har Tesla gennem årene opbygget sit eget ladenetværk, så Tesla-ejere ikke er afhængige af tredjepartsnetværk som eksempelvis Ionity og Clever. De seneste ti år har Tesla således opsat mere end 25.000 ladepunkter på 2.700 ladestationer rundt om i verden – men de er, ærgerligt for alle andre, forbeholdt Tesla-ejere.

Tesla har ofte indikeret, at det vil være en mulighed at åbne ladenetværket for andre, men indtil videre er det blevet ved indikationerne. Nu sker der dog noget. Ifølge norske medier vil Tesla nemlig åbne fire Supercharger-ladepunkter i byen Stryn, der ligger mellem Bergen og Trondheim.

Årsagen er dog alt andet end altruistisk. Tesla har nemlig søgt om tilskud til etableringen – og for at det kan udløses skal laderen være offentlig. Ansøgningen blev behandlet torsdag 24. juni – og godkendt på betingelse af, at ladepunkterne bliver offentlige og at de er etableret inden udgangen af september 2022. Udvalgets afgørelse er blevet offentliggjort på Twitter (se nedenfor) og førte hurtigt til spekulationer om et komplet åbent Supercharger-netværk. Det er der dog intet, der tyder på.

Tesla har tidligere lavet en lignende manøvre i Sverige, hvor amerikanerne har søgt om regeringstilskud til seks ladepunkter, der ligeledes kræves åbne for offentligheden. Tesla har også ansøgt om tilskud til en ladestation i norske Bergen. De har også været i snak med den tyske transportminisyer Scheuer – sandsynligvis i samme ærinde.

Til det norske medie TU siger Teslas norske informationschef, Even Sandvold Roland:

“Tesla planlægger at bygge over 30 nye V3 Supercharger-stationer i Norge i 2021. Vi udforsker og tester alle mulige tilgange for at tilføje nye stationer til vores private netværk. Ansøgningen til Vestland fylkekommune er i overensstemmelse med denne tilgang. Vi kommenterer ikke vores ekspansionsstrategi og mulig samarbejde med andre aktører.”

Det tyder altså på, at Tesla vil åbne enkelte Superchargere for offentligheden for at få økonomisk “hjælp” til at udvide sit ladenetværk. Er man typen, der ser glasset som halvt fyldt, kan man håbe på et andet scenarie: At Tesla i forvejen planlægger at åbne sit Supercharger-netværk for andre bilmærker inden september 2022 og derfor er begyndt at søge lokale midler.

Kilde
TUElectrek
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.