ElbilerTophistorie

Tesla har åbnet for sine ladere i Sverige og fire andre lande

Nu kan alle svenske elbilister også lade på Teslas Supercharger-netværk uden at køre rundt i en Tesla.

De dage, hvor Tesla-ejerne havde Supercharger-netværket for sig selv, er talte. Åbningen af netværket for offentligheden tager nemlig fart. Forleden åbnede Tesla for størstedelen af ladenetværk i Norge, i dag kom turen til Sverige – og fire andre lande.

Lige som det er tilfældet i andre lande, hvor laderne er offentligt tilgængelige, er det dog ikke alle stationer, der er åbne for offentligheden. Tesla holder stadig en række af de mest besøgte ladestationer lukkede for andre end Tesla-køretøjer.

Ud over Sverige er der også åbnet for Supercharger-netværket i Belgien, England, Spanien og Østrig. Holland og Frankrig er tidligere blevet åbnet. Danmark er dog stadig en bar plet på kortet, men mon ikke det snart ændrer sig?

Prisen for at lade ved Supercharger-netværket er ikke lav. Svenskerne må betale 7,60 SEK per kilowatt, der fyldes på batteriet. Det svarer til 5,35 kroner. Priserne variererer dog lidt efter tid og sted.

Man kan også tegne et abonnement. For 129 SEK om måneden (91 kroner), reduceres kilowatt-prisen med 2 SEK (1,41 kroner).

Oversogt over offentligt tilgængelige Supercharger-ladere i Skandinavien og det nordlige Europa.

Holder de priser, når der åbnes herhjemme, vil Tesla lægge sig i næsten samme prisleje som Ionity og Clever, der er de p.t. dyreste herhjemme ved ad hoc opladning.

LADEOPERATORMAKS. LADEKAPACITETPRIS PER KWH
Uno-X150 kW4,50 kr.
Circle K150 kW4,95 kr.
E.on150 kW4,95 kr.
Q8150 kW4,95 kr.
Shell300 kW5,00 kr.
Tesla250 kW5,35 kr.
Ionity6,20 kr.
Clever**150-300 kW6,50 kr.

** Pris fra 1. juni. 
(Priserne tjekket den 21. april 2021)

Oversigten over samtlige Supercharger-ladere – åbne som lukkede – kan findes på Teslas hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.