×
ElbilerTophistorie

Tesla åbner flertallet af Supercharger-ladere i Norge for andre mærker

I nat fik nordmændene 500 nye lynladere, da Tesla åbnede stort set samtlige Supercharger ladestationer for andre elbiler.

Tesla har et af de største – og hurtigste – ladenetværk i Europa. Men Supercharger stationerne har indtil for nyligt kun været tilgængelige for Teslas egne biler. Det er dog ved at blive ændret. Siden sidste år har Telia kørt pilotprojekter med enkelte åbne ladestadere i Holland og Norge.

I februar blev de hollandske stationer åbnet for andre elbiler og i nat blev der så åbnet op til de fleste Supercharger stationer i Norge. Kun på de lokationer, hvor der er mest tryk på ladepunkterne, er det fortsat forbeholdt Tesla-modeller.

Også i Frankrig har Tesla åbnet for enkelte ladere, men det er kun i Holland og Norge, at der nu er åbnet “helt op”.

Vil man som ikke-Tesla-ejer lade op på Supercharger stationerne, må man betale en ekstra afgift eller tegne et abonnement. Desuden skal hele processen foregå via Teslas app.

Supercharger
Tesla har endnu ikke opdateret sit kort med de åbne Supercharger-stationer.

Åbningen af de norske Supercharger-stationer er så ny, at de endnu ikke er ført ind på Teslas eget kort. Som det ses på skærmbilledet ovenfor vises fortsat kun enkelte åbne stationer i Norge. Kortet kan i øvrigt tilgås på Teslas hjemmeside.

“Det har altid været vores ambition at åbne Supercharger-netværket for ikke-Tesla elbiler, og ved at gøre det tilskynde flere bilister til at køre elektrisk,” skriver Tesla på sin side om pilotprojektet.

Herhjemme er Teslas ladestationer stadig lukket land for alle andre end Tesla-biler.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.