×
ElbilerTophistorie

Tesla regnskab skuffede

Tesla regnskab lå under forventningerne. Men fortjenesten per bil er stadig højere end for mange andre mærker.

Tesla-aktien tog et stort dyk torsdag, da elbilgiganten missede analytikernes mål for både omsætning, marginer og overskud. Samtidig viste Elon Musk pessimisme over fremtiden, på grund af høje renter for bilkøbere og de mange krige rundt om i verden.

Under telefonmødet bekræftede Musk, hvad mange i markedet tror – at Teslas fremtidige vækst vil være baseret på abonnementstjenester og autonomi. Altså en forretningsmodel, der kun vil have ringe lighed med de traditionelle bilproducenter.

“Jeg vil fortsætte med at investere betydeligt i AI-udvikling, da dette virkelig er en massiv game changer,” sagde Musk under opkaldet. Med henvisning til virksomhedens udvikling af Full Self Driving og Optimus-robotten.

“Succes i denne henseende har på længere sigt potentialet til at gøre Tesla til den absolut mest værdifulde virksomhed i verden. Med fuldt autonome biler i stor skala og fuldt autonome humanoide robotter, der virkelig er nyttige, er der ingen grænser.”

Læs mere: Så meget stiger Tesla-modellerne i pris efter nytår.

Men i øjeblikket tænker analytikere og investorer på Tesla i mere traditionelle linjer. Derfor tog aktien et gevaldigt dyk, efter at selskabets omsætning i tredje kvartal på 23,4 milliarder dollar (165 mia. kroner) kom under analytikernes forventninger på mere end 24 milliarder dollar. Samtidig faldt nettoresultatet med 40 procent til 1,9 milliarder dollar (13,4 mia. kroner).

Overskudsgraden faldt til 7,6 procent. Det er ganske vist væsentligt lavere end sidste års 17,2 procent, men stadig højere end for mange andre bilproducenter. Fortjenesten pr. leveret bil er på godt 24.000 kroner.

Læs mere: Flere Tesla-prisfald på vej?

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.