×
ElbilerTophistorie

Flere Tesla-prisfald på vej?

Aftenens regnskabspræsentation kan meget vel resultere i endnu et Tesla-prisfald, hvis bilproducenten skal opnå sine salgsmål.

Når Elon Musk sent i aften, dansk tid, fremlægger det seneste regnskab, kan der meget vel følge yderligere Tesla-prisfald med i slipstrømmen. Den amerikanske bilproducent har et erklæret mål om at sælge 1,8 millioner biler i 2023. Regnskabet vil give en indikation på, om der skal endnu flere prisnedsættelser til for at nå det mål.

Siden de første prisnedsættelser i januar er Tesla Model Y allerede blevet den mest solgte bil i verden.

Thomas Martin, der er porteføjemanager hos Tesla-aktionæren Global Investments, tror ikke det er slut med Tesla-prisfald:

“Jeg tror ikke, at prisnedsættelserne er overstået, primært af den grund, at efterspørgslen stadig er svag,” siger Thomas Martin til Reuters.

Ved udgangen af tredje kvartal havde Tesla solgt 1,34 millioner biler. Men der mangler altså fortsat at blive solgt 476.000 biler for at Musk opnår målet. Samtidig vokser antallet af producerede, men usolgte biler. Alene i år har Tesla produceret knapt 27.000 biler mere, end de har solgt. Dem vil Musk med garanti gerne have væk fra parkeringspladsen.

Alt afhænger af indtjeningsgraden, som er det interessante tal i aften. Ingen tvivl om, at den er faldet, grundet prisnedsættelserne, men hvor meget? Ved indgangen til 2023 var den på 30 procent, men analytikere forudser til Reuters, at den nu vil være nede på omkring 18 procent. Det laveste i fire år. Er det for lavt til, at Musk vil sænke priserne yderligere – eller vil han gamble at satse på at lægge yderligere afstand til konkurrenterne?

Ud over regnskabet forventer analytikerne også at høre nyt om både Cybertruck, den nye Model 3 og status på Full Self-Driving.

Læs også: Så meget stiger Tesla i pris efter nytår.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.