fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Tesla Roadster med tre motorer kommer i 2021

Elon Musk har igen skubbet lanceringen af Tesla Roadster. Til gengæld lover han, at den vil slå alle rekorder på Nürburgringen.

Elon Musks ingeniører har efterhånden gået og rodet med Tesla Roadster i adskillige år. Bilen har aldrig været en ”prioritet” og nu melder Musk klart ud, at bilen først kommer på gaden i 2021. Da Tesla viste bilen frem første gang i november 2017 lovede de ellers, at bilen ville være klar til salg i 2020 – og udmeldingen vil med garanti ærgre de kunder, der allerede har betalt for reservationer.

Til gengæld forsikrer Elon Musk, at Roadster vil være lynhurtig. Ja, han mener endda, at den vil kunne slå den generelle rekord på Nürburgringen for produktionsbiler; en rekord der p.t. er på 6:44 minutter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Musk kunne ved samme lejlighed fortælle, at Tesla Roadster bliver udstyret med Teslas kommende ”Plaid powertrain” med tre motorer. Plaid testes i øjeblikket på Model S og forventes at komme i den model i løbet af oktober eller november næste år. Tesla vil bruge erfaringerne fra Model S til at lære om brugen i Roadster.

Allerede ved præsentationen af Roadster i november 2017 så den imponerede ud; en acceleration fra 0-100 km/t på 1,9 sekunder og knapt 1.000 kilometers rækkevidde, takket være en kolossal batteripakke på 200 kWh. 

Websitet Electrek spekulerer i, at Tesla har skudt lanceringen af Roadster fordi salget af Model S er nedadgående og at Tesla derfor vil give Model S mere opmærksomhed – den nye Plaid-model forventes at få købernes interesse tilbage.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button