×
ElbilerTophistorie

Tesla skifter Supercharger-strategi

Elon Musk har fyret hele sit Supercharger hold og vil nu fokusere på at udvide eksisterende stationer med flere ladepunkter.

Der sker store omvæltninger hos Tesla i disse uger. I midten af april fyrede Elon Musk ti procent af de ansatte og præsenterede en ny kurs, hvor der skal fokuseres på at “accelerere lanceringen af ​​nye modeller”. Den sidste dag i april kom pludselig og uventet nyheden om, at Elon Musk skiller sig af med hele sit 500 personers store Supercharger-hold.

Tesla har ikke officielt kommenteret på nyheden, men uofficielt bekræftes det af Musk i en besked på X. Heri skriver han, at:

“Tesla har fortsat planter om at udvide Supercharger netværket, men bare i et langsommere tempo og med mere fokus på 100 procent oppetid og udvidelse af eksisterende lokationer.”

Fred Lambert, der er chefredaktør for webstedet Electrek, der skriver om elbiler, skriver på X, at han er “ekstremt forvirret” over fyringerne.

“Hvis én ting var en klar succes hos Tesla, så er det Supercharger-netværket. Intet andet opladningshold i verden har været i stand til at gøre, hvad Tesla gjorde,” skriver han.

Teslas Supercharger-netværk består i dag af mere end 6.200 stationer med 57.600 ladepunkter globalt. På mange markeder er det det største enkeltstående offentligt tilgængelige lynladernetværk.

Den største station i Danmark ligger i dag ved Kolding Storcenter, hvor der er opstillet 40 ladepunkter med en ladeeffekt på op til 250 kW. Fremadrettet kan vi nu roligt forvente, at flere stationer i Danmark vokser til den størrelse.

På Teslas hjemmeside kan man se, at der er planlagt yderligere 12 Supercharger-stationer i Danmark i løbet af de kommende år. Det vides ikke, om den nye strategi ændrer på de planer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.