ElbilerTophistorie

Elon Musk bekræfter: Prøvede at sælge Tesla til Apple

Men Tim Cook ville ikke engang tage mødet med Tesla stifteren

Tesla er i dag en enorm succes og aktieprisen er steget til uanede højder. Firmaet bygger nye fabrikker over hele verden og firmaet sprøjter biler ud som aldrig før – i Danmark er Model 3 en af de mest solgte biler overhovedet. Men tilbage i 2013 så det ikke nær så godt ud for elbilproducenten; produktionen af den prestigefyldte Model S gik ikke særligt godt og det var svært at få bygget nok til at gøre firmaet rentabelt. Derfor rakte Elon Musk ud til både Apple og Google – og havde faktisk en aftale med Google, der faktisk faldt igennem. Det lykkedes dog Tesla at få finansiering og få produktionsvolumen nok til at gøre Model S til en succes – men nogle år senere var den gal igen.

Tesla til salg – igen

I starten af produktionen af Model 3 – i noget, som Elon Musk kalder “den mørkeste tid for Tesla” så Musk sig igen nødsaget til at forsøge at sælge elbilprocenten. Derfor rakte han direkte ud til Tim Cook, med et tilbud om at købe Tesla for ca. 1/10 af, hvad firmaet i dag er værd. Men svaret var en spand kold vand: Cool ville ikke engang mødes med den karismatiske CEO. Det skriver Musk i et svar på Twitter til en kommentar om Apples planer for en elbil.

Nu bygger Apple selv en elbil

Det kan godt være, at Cook overså den mulige værdi i elbilproducenten – eller også ville han og Apple bare selv have mere kontrol med produkterne, og derfor ville han ikke mødes med Musk. Det lader dog til, hvis man skal tro rygterne, at Apple nu arbejder på sin egen elektriske bil. Musk har kommenteret på rygterne ved at sige, at han ikke mener at teknologien som ifølge anonyme kilder er banebrydende, er bedre end hvad Tesla i forvejen bruger, ligesom han spekulerer på, om Apple i virkeligheden vil bruge samme teknologi, som Tesla netop har annonceret.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.