×
Teknologi

Tesla er klar med overraskende lave priser på solcelletag!

Elon Musk er inde i en god stime med Tesla og deres efterhånden ganske mange projekter. I sidste uge rullede den første Model 3 elbil ud af fabrikken, og i dag afslørede firmaet så prisen på deres hustag med indbyggede solceller. Og det er lidt en overraskelse, hvor billigt taget faktisk bliver.

1.500 kr. pr. kvadratmeter

Prisen på taget fra Tesla er landet på ca. 1.500 kr. per kvadratmeter. Det er vel at mærke i USA, så hvordan det ender i Danmark er svært at konkludere på. Men eftersom prisen i USA faktisk er en del billigere end “almindeligt” tag når man tager indtjening fra strømmen med i beregningen, er det ikke helt urealistisk at forvente, at taget også i Danmark bliver prissat ganske konkurrencedygtigt. En hurtig netsøgning viser os, at prisen på at tegltag i Danmark placerer sig et sted imellem 1.000 kr. og 2.500 kr. Umiddelbart vil Teslas tag når prisen bliver omsat til danske forhold placere sig et sted i det prisspænd – og dertil skal du så lægge, at du formentlig vil kunne få dækket meget af strømregningen – hvis ikke det hele – med Teslas solceller på taget. Så samlet set ser det ud til, at danske taglæggere skal kigge sig over skuldrene, for Elon kunne meget vel revolutionere deres branche ligesom han er igang med at revolutionere bilbranchen.

Klar i 2018

Hvis du kigger forbi Teslas side lige nu kan du godt reservere en plads i køen så du kan få et solcelletag relativt hurtigt efter det bliver lanceret her i landet. Prisen for en plads i køen er 6.920 kr. – som du dog kan få tilbage hvis du ikke er interesseret når du hører den endelige pris.

 

Opdateret: Vi har opdateret artiklen til at reflektere et større spænd i de danske priser.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.