×
GadgetsGuides

Ti tips: Spar strøm på din iPhone

En iPhone er en fantastisk lille computer i din lomme, og hvis du er som de fleste bruger du telefonen rigtigt meget. Men du har nok også opdaget, at telefonen sluger batteri ekstremt hurtigt, og for mange er det problematisk overhovedet at komme igennem dagen uden at skulle lade telefonen flere gange. Der er heldigvis en del, du selv kan gøre for at forbedre batterilevetiden uden reelt at gå på kompromis med funktionaliteten i telefonen. Vi har samlet en række gode råd, som gælder for den nyeste version af iOS, iOS 10.3 (Og til dels også ældre versioner, men hvis du har en ældre version af iOS er vores allerførste råd, at du opdaterer så hurtigt som muligt – for Apple laver også små forbedringer på batteriforbruget med hver ny opdatering.)

 

1. Brug altid Energisparende funktion

Når en iPhones strømniveau når ned på 20%, spørger den, om du vil slå strømbesparende funktion til. I stedet for at vente på det, kan du slå funktionen til når som helst. I vores forsøg går vi fra at være helt “død” på strøm ud på eftermiddagen til stadig at have strøm på ved sengetid omkring kl. 23.

Sådan gør du: Gå til indstillinger/Batteri. Slå Engergibesparende funktion til.

2. Afinstallér Facebook

Facebook sluger stadig enormt meget strøm – hele tiden. Du kan bruge webappen i stedet. Og du har ret – den er ikke så fed at bruge som appen, men det sparer altså bunker af strøm.

Sådan gør du: Tryk og hold nede (let) på Facebook ikonet. Tryk på krydset.

3. Sluk for AirDrop når du ikke bruger det

AirDrop er som standard tændt og kan modtage filer. Du sparer strøm ved at slå det fra – og du ved nok godt, når du skal modtage det.

Sådan gør du: Swipe up fra bunden. Tryk på AirDrop. Vælg Modtagelse fra.

 

Læs også: Ti gode råd til din iPhone

 

4. Slå notifikationer fra

Notifikationer fra apps du alligevel næsten aldrig bruger er en strømsluger uden lige. Vælg derfor med omhu, hvilke apps skal have lov at give dig notifikationer.

Sådan gør du: Gå til indstillinger/Meddelelser og slå notifikationer fra for apps, du ikke bruger ret ofte.

5. Slå lokationstjenester fra

Telefonen sender automatisk løbende en bunke forskellige informationer til Apple – det tager strøm. Du kan slå det fra i indstillinger.

Sådan gør du: Gå til Indstillinger/Anonymitet/Lokalitetstjenester – og vælg Aldrig ved de tjenester, du ikke bruger. Vælg Ved brug ved dem, du bruger. Gå derefter i Systemtjenester og fravælg som minimum Lokalitetsbaserede Apple Ads – og du kan eventuelt også fravælge andre ting her. (For eksempel er det måske ikke nødvendigt, at telefonen automatisk vælger tidszone? De gange du er i en anden tidszone kan du sætte den manuelt.)

6. Slå Motion og Fitness fra

Hvis du alligevel ikke bruger telefonen til at tracke din motion og hvor meget du bevæger dig, kan du lige så godt slå Motion og fitness tracking fra og spare på batteriet.

Sådan gør du: Gå til Indstillinger/Anononymitet/Motion og fitness – slå Registrering af fitness fra.

 

Giv iNPUT et like på Facebook og få besked om nye guides samt nyheder om teknologi og gadgets.

 

7. Drop Siri 

Hvis du alligevel aldrig siger “Hej Siri” er der ingen grund til, at “hun” lytter efter din stemme hele tiden, og det kan du slå fra.

Sådan gør du: Gå til Indstillinger/Siri og slå Tillad Hej Siri fra. Du kan eventuelt slå “hele” Siri fra, hvis du alligevel aldrig bruger tjenesten.

 

8. Sluk Blutooth

Ja, det er simpelt – men effektivt. Hvis du ikke bruger bluetooth er det virkelig en god ide at holde det slukket, for det er en strømsluger.

Sådan gør du: Swipe op fra bunden af telefonen. Tryk på symbolet for bluetooth.

9. Sluk vibrationer

Vibrationer tager strøm. Så hvis du kan undvære den fysiske besked, så er det en god ide at slukke for vibrationerne og derved spare lidt strøm.

Sådan gør du: Gå til Indstillinger/Lyde og haptisk feedback og slå Vibrer ved opkald og/eller Vibrer ved lydløs fra.

10. Slå haptisk feedback fra

En anden lille strømsluger er “haptisk feedback”, der giver et lille fysisk feedback når du eksempelvis slår en indstilling til og fra. Du kan spare en smule strøm ved at slå funktionen fra.

Sådan gør du: Gå til Indstillinger/Lyde og haptisk feedback og slå Haptisk feedback i system fra.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.