Teknologi

Apple undskylder og sænker prisen på nye iPhone-batterier

I et åbent brev undskylder Apple for håndteringen af hastighed kontra iPhone-batterier — og sænker prisen for udskiftning.

I et åbent brev har Apple officielt undskyldt for håndteringen af iPhone-batterier og ydelsen på telefonen. I særdeleshed undskylder Apple, hvordan de har “kommunikeret om processen”. Det kom i sidste uge frem, at hastigheden på iPhones sænkes i takt med at batteriet slides – det kan du læse om her: Apple indrømmer: Langsommere iPhone er med vilje.

For at kompensere for miseren, har Apple valgt at sænke prisen for udskiftning af batterier på iPhone, ligesom en snarlig iOS-opdatering vil inkludere funktioner, der giver bedre indblik i batteriets aktuelle helbred – og hvordan det helt specifikt påvirker telefonens ydelse.

Afviser planlagt forældelse

Apple tager i brevet også stærk afstand fra mistanken om, at telefonens ydelse sænkes med vilje, for at presse brugerne til at købe en ny telefon – såkaldt planlagt forældelse:

“Først og fremmest har vi aldrig gjort – og vil aldrig gøre – noget for forsætligt at forkorte livet for noget Apple-produkt eller nedbryde brugeroplevelsen for at presse kunden til opgraderinger. Vores mål har altid været at skabe produkter, som vores kunder elsker, og at få iPhones til at holde så længe som muligt, er en vigtig del af det”.

Du kan læse Apples åbne brev her.

Billigere at få nyt batteri

Ifølge brevet vil Apple igennem hele 2018 gøre det billigere at få udskiftet batteriet på sin iPhone. I USA sættes prisen ned fra 79 dollars til 29 dollars – en “rabat” på hele 50 dollars. Ordningen gælder over hele verden, men kun for iPhone 6 eller nyere. Det vides ikke i skrivende stund, hvad den danske pris bliver.

“Afsløringen”, at Apple bevidst sænker hastigheden på iPhones med udslidte batterier, har – ikke overraskende – fået adskillige amerikanere til advokaterne for at lægge sag an mod Apple. Senest har en fransk organisation afleveret en klage over Apple i Paris. Organisationen vil angiveligt sagsøge Apple for planlagt forældelse, skriver Reuters.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.