StreamingTophistorie

Tidal giver HiFi-kvalitet til alle abonnenter

Tidal leverer nu HiFi-kvalitet i alle abonnementer. Men vil du have Dolby Atmos, må du stadig punge ud for det største abonnement.

Det måtte jo komme. Med lossless streaming uden merpris på både Apple Music og Amazon Music Unlimited og med Spotify HiFi på vej, har Tidal overgivet sig og gjort HiFi-kvalitet en del af pakken i selv det billigste abonnement.

Tidal var i mange år alene om at satse på lydkvaliteten, hvilket gjorde det muligt for dem at tage sig godt betalt. Men det seneste år har konkurrenterne drejet fokus over på både kvalitet og pris, hvilket har presset Tidal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Standardabonnementet, ‘Premium’, hedder nu ‘HiFi’ og leverer lossless op til 1411 Kbps. Det svarer til cd-kvalitet. Alle dem, der havde det gamle Premium-abonnement får automatisk HiFi-abonnement fremover. Prisen er fortsat 99 kroner om måneden.

Vil du have adgang til den bedste lydkvalitet, skal du dog stadig punge ud for det dyreste abonnement, der samtidig har skiftet navn fra ‘Master’ til HiFi Plus. Der er dobbelt op på prisen (199 kroner om måneden), men til gengæld får du adgang til Dolby Atmos, Sony 360 Reality Audio og streaming i endnu bedre kvalitet, nemlig mellem 2304-9216 Kbps.

Det kræver dog specielt udstyr, såsom dyr forstærker eller højttalere, for at kunne opleve disse formater.

Med de nye priser, ser streaming-situationen således ud p.t.:

TjenesteKvalitetPris
Apple MusicLossless hifi 1411-9216 Kbps99 kr.
Deezer PremiumKomprimeret 320 Kbps99 kr.
Deezer Hi-FiLossless 1411 Kbps149 kr.
SpotifyKomprimeret 320 Kbps119 kr.
Tidal HiFiLossless 1411 Kbps99 kr.
Tidal HiFi PlusLossless 9216 Kbps, Atmos, Sony 360199 kr.

Spotify HiFi kommer senere på året, loves det, men prisen er endnu ikke offentliggjort. Med henblik på situationen, som skitseret i tabellen ovenfor, kan vi nok regne med, at lossless også bliver en del af grund-abonnementet hos Spotify.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.