×
Elbiler

Til nytår bliver elbiler dyrere i Danmark

De dyreste elbiler bliver endnu dyrere efter nytår, når afgifterne stiger. FDM advarer om, at det vil betyde et fald i udbredelsen af elbiler.

Danmark ligger ikke ligefrem i pole position, når det gælder udbredelsen af elbiler, men det kan blive endnu værre, advarer forbrugerorganisationen FDM. Til nytår stiger afgifterne på de dyreste af elbilerne nemlig fra 20 til 40 procent. Det betyder helt konkret, at en Tesla Model X Long Range bliver hele 104.222 kroner dyrere i forhold til nu.

Ifølge FDM vil afgiftsstigningen ramme mindst fire ud af ti af alle solgte elbiler i de første ni måneder i 2019. Eksempelvis vil en Tesla Model 3 Performance fra årsskiftet stige med 18.142 kroner – og det er et helt forket signal at sende, mener organisationen.

– En prisstigning på 18.000 kroner for en bil til ca. 500.000 kroner virker måske ikke voldsom – men signalværdien i at gøre klimavenlige biler dyrere er både stor og forkert, siger forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru.

Endnu værre næste år

I øvrigt vil prisstigningen næste år blive endnu værre – fra nytår 2021 vil afgiften på elbiler nemlig stige med yderligere fra 40 til 65 procent, og samtidig fjernes bundfradraget. Det betyder, at alle de elbiler der i dag er fritaget for afgifter (elbiler til under 400.000 kroner) vil stige markant i pris.

– Der er ingen tvivl om, at det vil få stor betydning for det spirende salg af elbiler, som vi risikerer igen at gå i stå. Det skete sidst man begyndte at lægge afgifter på elbiler. Desværre har regeringen i sit finanslovsudspil ikke lagt op til at imødegå prisstigningerne. Det så FDM ellers gerne, siger Ilyas Dogru.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.