×
TeknologiTophistorie

Tim Cook om danske app-udviklere: De kan inspirere os allesammen

Tim Cook er i København og iNPUT var inviteret med da han mødte danske app-udviklere

Tim Cook, Apples CEO, er en berejst herre for tiden. Han er på en Europa-rundrejse, der både har taget ham til Holland, Spanien og nu Danmark. I Danmark mødte han i går Rasmus Brohave på Nyhavn og i dag var turen så kommet til en række app-udviklere (og iNPUT) som mødte ham på Blox i København. 

Overskriften på Cooks besøg i Danmark er bæredygtighed, og derfor mødte han blandt andet de to danske udviklere af appsene Too Good To Go og Min Strøm, begge apps der formentlig vil være velkendte for mange danskere og apps der appelerer til bæredygtighed. Tim Cook talte ganske længe med hver udvikler om deres apps og hvad der gør dem specielle.

Da Tim Cooks dagsprogram af sikkerhedsmæssige årsager er hemmeligt var der ingen af udviklerne, der på forhånd havde fået at vide, at det var selve CEO’en fra verdens største teknologivirksomhed, de skulle møde.

“Det kom faktisk bag på os – vi fik først at vide her til morgen, at det var ham selv – og det er altså lidt vildt for sådan nogle som os. Vi har altid været Apple fans og vores app findes endda faktisk kun til iOS, så at møde Tim Cook er lidt af en drøm,” var den ret overvældede reaktion fra de to udviklere bag Min Strøm, som dog ikke virkede synderligt nervøse ved at møde Apples CEO. I hvert fald ikke mens han stod hos dem og talte med dem. Det kunne selvfølgelig også have noget at gøre med, at Tim Cook virkede oprigtigt interesseret i Min Strøm appen som lige nu er i Norge, Sverige og Danmark – og i de to udvikleres personlige historier, som han også spurgte ind til.

Inspirerende danske udviklere

Selv direktøren i verdens største Techvirksomhed kan sagtens blive både overrasket og inspireret – det var i hvert fald, hvad han efterfølgende gav udtryk for i et interview med iNPUT:

“Jeg må sige, at jeg er virkelig imponeret. Det er jo det her, vi gerne vil: Vi vil give udviklere mulighed for at lave netop den slags apps som de her danske udviklere har gjort – tænk sig at to unge mennesker sidder på et firma og bliver enige om at dele en passion – og så går de ud og laver en app og er succesfulde med det. De laver et firma som ikke bare gør noget godt for planeten, men de får faktisk en forretning ud af det. Og det vigtige er, at de via deres apps kan motivere forbrugeren – det kan være til at stoppe madspild eller spare strøm – det synes jeg er enormt inspirerende, for det er netop det, vi som Apple også gerne vil gøre. Ja, faktisk bør det inspirere os allesammen.”

Apple chefen er selvfølgelig ikke kun stolt af udviklerne, men naturligvis også Apples bidrag til det udviklerne laver.

“Det gør mig stolt at Apples produkter kan være det værktøj de vælger at bruge til netop det, og så er det rart at høre at kun de to alene kunne udvikle en app – simpelthen fordi det er så simpelt. Det gør mig ekstremt glad – og jeg elsker det faktum, at de kan udvide deres forretning til nye lande ekstremt hurtigt – simpelthen fordi det er så let at få en app ud på nye markeder,” sagde Tim Cook, der generelt var imponeret af de danske udvikleres iderigdom.

Et klap på skulderen fra Tim Cook

Hos Min Strøm udviklerne var der da også stjerner i øjnene efterfølgende.

“Vi har valgt Apples platform fordi den simpelthen er så nem at udvikle til, og de giver udviklerne nogle supergode værktøjer. Og så er det selvfølgelig bare endnu mere vildt at vi så bliver udvalgt imellem de mange tusinde udviklere til at vise Tim Cook hvad vi har lavet. Og at han virkelig kan lide det han ser giver da om noget blod på tanden,” siger Philips Engberg, udvikler og ide-mand bag Min Strøm.

Tim Cook fortsætter sit besøg i Danmark og Europa, men hvor turen går til er – naturligvis – stadig en hemmelighed.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.