×
TeknologiTophistorie

Toyota tester brintdrevet GR Corolla på Le Mans

Toyota forbereder testkørsel af den brintdrevne GR Corolla H2 Concept racerbil på selve Le Mans-banen.

Toyota er en af de (få) bilproducenter, der stadig kalkulerer med en fremtid for brintdrevne personbiler. Dette budskab vil japanerne udbrede til de 300.000 tilskuere, der har været heldige at få billet til den nu totalt udsolgte 100-års jubilæumsudgave af 24-timers løbet på Le Mans.

Det gør de blandt andet med en demonstrations-testkørsel af den brintdrevne GR Corolla H2 Concept racerbil. Det skal foregå på den 16,626 km lange Circuit de la Sarthe – altså banen, det legendariske 24-timers løb køres på. Kørslen finder sted lørdag den 11. juni klokken 12:20 – kun godt tre timer inden starten på hovedløbet går.

GR Corolla H2 Concept er udstyret med en forbrændingsmotor, der drives af gasformig brint. Det giver både giver samme lyde og fornemmelser som helt traditionelle racerbiler. Forskellen er, at den brintdrevne racerbil kan bryste sig af stort set ingen emissioner fra udstødningen.

Fra onsdag 7. juni og til og med 24-timers løbets afgørelse 11. juni vil Toyota desuden have forskellige udstillinger for motorsportsfans på banen.

Dels for at vise koncernens bud på forskellige veje mod et CO2-neutralt samfund. Og dels for at se tilbage på et århundrede med Le Mans, hvor Toyota “gennem hård konkurrence har forfinet teknologien i sine racerbiler fra år til år”.

Toyota deltager med to hypercar-racerbiler i årets udgave i Le Mans.

Ud over Toyota har også BMW fortsat et godt øje til brint, der dog bruger brændselsceller fra netop Toyota.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.