Pixel
Transport

Toyota tilbagekalder hybridbiler i Danmark

Omkring 1.000 hybridbiler i Danmark tilbagekaldes på grund af mulig fejl, der kan føre til langsom standsning.

This section contains some shortcodes that requries the Jannah Extinsions Plugin. Install it from the Theme Menu > Install Plugins.

[dropcap]J[/dropcap]apanske Toyota tilbagekalder hybridbiler. På globalt plan er der tale om 2,4 millioner hybridbiler af modellerne af Auris Hybrid, Prius og Prius Plus. Omkring tusind af disse er solgt i Danmark, skriver Finans. Bilerne har en systemfejl der kan føre til, at bilen langsomt stopper op. Berørte bilejere bliver kontaktet af Motorstyrelsen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters gælder tilbagekaldelsen hybridbiler, der er solgt mellem oktober 2008 og november 2014. Bilerne har en fejl der betyder, at de ikke slår over i fejlsikret tilstand, hvis der kommer fejl i hybridsystemet. I stedet lukker bilen ned, så den langsomt standses.

Toyotas danske pressechef, Anders Tystrup, understreger overfor Finans, at det ikke er farligt at køre i bilerne:

– Det er ikke sådan, at bilen pludselig stopper. Hvis det skulle ske, kan bilen i værste tilfælde langsomt blive bragt til standsning. Udfordring er så, at man så ikke selv kan køre den til et værksted. Det vil vi gerne undgå, siger Anders Tystrup, til Finans.

Fejlen kan rettes ved at køre forbi et værksted, hvor bilerne kan få opdateret deres software.