×
Gadgets

Ultra-bærbar drone til naturfolket

Her er endenlig en drone, der skiller sig ud. Producenterne lader til at have opnået konsensus om, at droner skal have fire propeller, der omkranser en lille krop med batteri, kamera og elektronik. Men denne drone ligner mere en termokande.

Sprite, som den hedder, er udviklet af to klatreglade brødre, der manglede en holdbar og transportabel drone til at sende i forvejen, så de kunne finde den bedste vej op ad bjergsiden. Det har taget to år at udvikle krabaten, der både kan holde til knubs og til vand. Den kan faktisk flyde.

Sprite er udstyret med en 1080p HD-kamera, der kan dreje på to akser. Men det smarte ved Sprite-designet er, at den er modulopbygget. Den nederste kamera-del kan simpelthen skrues af og udstyres med en anden – et GoPro-kamera for eksempel.

Dronen kan flyves manuelt via fjernbetjening eller Android app, eller den kan forprogrammeres til at flyve en fastsat rute og udforske et specifikt område.

Udviklerne har fået gennemført crowfunding til projektet via Kickstarter. Med lidt over to uger tilbage, er målet på 200.000 dollars allerede nået. Prisen for dronen er sat til 799 dollars – omkring fem tusinde kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.