Teknologi

USA indleder spionage-efterforskning af Huawei

De amerikanske myndigheder har indledt en undersøgelse af Huawei, der mistænkes for industrispionage.

De føderale myndigheder i Seattle, USA, har indledt en undersøgelse af den kinesiske mobil- og netværksgigant Huawei, der mistænkes for at have stjålet industrihemmeligheder fra amerikanske samarbejdspartnere, deriblandt teleselskabet T-Mobile US. Det skriver Wall Street Journal.

Undersøgelsen er delvist vokset ud af en række civile retssager mod Huawei, herunder en, hvor en Seattle-jury i 2017 fandt firmaet ansvarlig for at misbruge robotteknologi fra T-Mobiles Bellevue Wash Lab. Undersøgelsen er fremskreden og ”kan føre til en tiltale snart,” skriver avisen.

Wall Street Journal citerer en række anonyme kilder med indblik i sagen. Hverken Huawei, T-Mobile eller de føderale myndigheder vil kommentere sagen overfor avisen.

Under stort pres

Huawei har været under stigende pres i både USA og Europa efter stigende bekymring for, at den kinesiske regering kan bruge virksomhedens netværksudstyr til at spionere. Noget Huawei har benægtet kategorisk.

Den første december blev Huaweis økonomiske chef – og datter af Huaweis stifter – Meng Wanzhou arresteret i Canada på opfordring fra USA. Hun er anklaget for at have brudt USA’s teknologi-embargo mod Iran. Hun er løsladt mod kaution, men lever i husarrest mens hun afventer resultatet af en udvekslingshøring.

Kort tid efter arrestationen gik den engelske efterretningstjeneste MI6 helt atypisk ud for at advare vestlige lande mod at bruge netværksudstyr fra Huawei i udbygningen af 5G-netværkene.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.