×
Teknologi

USA vil (stadig) til Mars i 2033

Præsident Trump har besluttet sig til, at NASA er en af de få videnskabelige enheder der skal slippe for at få skåret budgettet. I går skrev Trump nemlig under på en lov kaldet “National Aeronautics and Space Administration Transition Authorization Act of 2017”, som siger at NASA skal fortsætte den linie, der allerede er lagt – hvilket blandt andet indebærer, at organisationen skal have mennesker på Mars i 2033.

Trump har endda valgt at gøre tidsplanen mere stram ved at holde fast i det specifikke årstal – den tidligere administration med Obama i spidsen havde kun lagt sig fast på “en gang i midten af 30’erne”.

Skal samarbejde med private spillere

I ægte Trump stil har loven også specifikke krav til, at NASA skal samarbejde med private aktører om udforskningen af rummet. Eksempelvis er SpaceX – Elon Musks firma der bygger raketter og i øvrigt arbejder på at sende mennesker til Mars for at bo der – en af de virksomheder, der i de næste år kan se frem til endnu flere kontrakter med NASA.

Den nye lov siger ikke noget om miljøforskningen, som NASA ellers har været ekstremt involveret i.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.