ElbilerTophistorie

Finsk elmotorcykel klarer 0-100km/t på 2,5 sekunder

Verge TS Ultra har 201 heste i stalden og et moment på vanvittige 1.200 Newtonmeter. Og ja, den kommer til salg ...

Hvis du er typen, der bare først over enhver lysregulering, har jeg opskriften. Finske Verge Motorcycles er nemlig klar med den tredje variant af deres TS-model, TS Ultra, der er et monster på to hjul. Den blev vist frem på CES i sidste uge og leveringerne begynder til efteråret, men billig er den ikke. Startprisen er på 44.900 euro – 334.000 kroner eksklusive danske afgifter.

Til gengæld får man så også en maskine med specifikationer, der kan få de fleste til at tabe kæben. Med 201 heste i stalden og et moment på vanvittige 1.200 Newtonmeter, kan den accelerere fra 0-100km/t på bare 2,5 sekunder. To sekunder hurtigere end den billigste udgave af TS.

Tophastigheden er på imponerende 200 km/t, hvilket gør Verge TS Ultra til en af de hurtigste serieproducerede elmotorcykler på markedet.

Motoren sidder i hjulet

Det helt specielle ved motorcyklerne fra Verge Motorcycles er dog ikke musklerne, men derimod motorens placering. Den er nemlig placeret indeni baghjulet. Den centrale del af systemet bæres af svingarmen, og den ydre del roterer som på skinner.

Verge TS Ultra

Fælgen har elektromagneter, der, når de drives af motoren, afviser hinanden, hvilket får den ydre del af fælgen til at dreje og køre motorcyklen fremad.

Designet hjælper på kølingen, reducerer cyklens samlede vægt og giver plads til batteriet. Det er på beskedne 20,2 kilowatttimer, men giver Verge TS Ultra en rækkevidde på op til 375 kilometer. Genopladning kan ske på 25 minutter ved en lynlader, loves det, men der er ingen konkrete tal på ladeeffekten.

Verge TS Ultra

Verge Motorcycles sælger i skrivende stund kun sine motorcykler i Estland, Finland, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien. Men de lover, at de vil begynde at levere til hele EU “i starten af 2023”.

Skulle du have fået lyst til at investere i Verge TS Ultra, kan den både konfigureres og forudbestilles på hjemmesiden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.