×
StreamingTophistorie

Viaplay stopper også produktionen af dansk indhold

I forlængelse af samme udmelding fra TV 2 og Netflix har Viaplay nu også annonceret et stop for fremtidig produktion af dansk fiktionsindhold.

Som vi kunne berette om forleden, så stopper TV 2 og Netflix produktionen af dansk fiktionsindhold. Årsagen er en ny aftale mellem Producentforeningen og Create Denmark. I koret melder nu også Viaplay sig og dropper produktionen af dansk fiktionsindhold.

Førnævnte Create Danmark repræsenterer fagforbundende for manuskriptforfattere, instruktører og skuespillere. Striden skyldes, i følge Viaplay, at Create Denmark ønsker en bid af streamingtjenesternes indtjening.

Åbent brev fra Viaplay

Viaplay har derfor udsendt et åbent brev til Producentforeningen og Create Denmark. Her sætter Filippa Wallestam, Chief Content Officer hos Viaplay ord på bekymringerne om den nyindgåede aftale. En aftale der altså nu betyder at de (også) trækker stikket fra nye danske produktioner.

Vores overordnede mål er at blive den førende udbyder af fiktion i Norden, og bare i år har vi planlagt at lancere minimum 7 danske fiktionsserier og film. Ydermere har vi en betydelig mængde danske projekter i udvikling, da vores ambition er at lancere minimum 10 danske fiktionsserier og film årligt i de kommende år. Dette placerer os blandt de førende udbydere af fiktion i Danmark og dermed en af de største jobskabende virksomheder for medlemmerne af Create Denmark.

Indtil vi har opnået en bæredygtig aftale, ser vi imidlertid ingen anden udvej end at stille udvikling af yderligere danske fiktions-projekter i bero. På længere sigt håber vi, at vi kan finde en farbar vej, så vi igen kan producere fiktion i Danmark, og derved opfylde vores ambitiøse mål om at blive den førende udbyder af danskproducerede film og serier. 

Filippa Wallestam
EVP & Chief Content Officer
Viaplay Group AB

Da TV 2, Netflix og Viaplay nu er ude af dansk tv- og filmproduktion, så er spørgsmålet naturligvis hvilke konsekvenser det måtte føre med sig. Viaplay har senest blandt andet stået bag serierne Den som dræber og Forhøret. Begge serier der har fået annonceret nye sæsoner. Om de påvirkes er på nuværende tidspunkt uvist.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.