ElbilerTophistorie

Video: Her oplades en Tesla – med pedalkraft

Hvor hurtigt kan en Tesla Model X oplades ved pedalkraft? Det satte et finsk tv-program sig for at undersøge …

De er gale, de finner. I tv-programmet Ennätys Tehdas undersøges det, hvor meget energi det kræver at oplade en Tesla Model X – ved hjælp af ni professionelle cyklister.

Eksperimentet varede i 20 minutter og i løbet af den tid lykkedes det for pedaltramperne at knokle bare to kilometers rækkevidde ind i Teslaens enorme batteri. Altså omkring 1 kilometer per ti minutters cyklen.

Antager vi, at bilen i studiet er en Tesla Model X Long Range, der kan køre 507 kilometer på en opladning, vil det altså kræve ni cyklister, der tramper kontinuerligt i pedalerne i knapt 85 timer – eller næsten fire dage – for at oplade bilen helt. I hvert fald hvis man indregner eventuelt opladningstab.

”Eksperimentet” er naturligvis gas, men den giver alligevel et ret godt nys om, hvor meget energi en stor og tung elbil kræver. Se hele videoen herunder:

Den tyske pendant til FDM, organisationen ADAC har for nyligt udgivet en liste over de mest energieffektive elbiler på markedet – og hvor meget hver enkelt model har i opladningstab. Den liste kan du se her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.