×
Elbiler

Tesla-modeller mister rækkevidde efter softwareopdatering

Ejere af ældre Tesla Model S og Model X har oplevet en dramatisk nedgang i bilens rækkevidde efter en nylig softwareopdatering.

Efter at have udsendt en opdatering der skal ”beskytte batteriet og forbedre dets levetid” har flere Tesla-ejere oplevet et dramatisk fald i rækkevidden på deres Model S og Model X. Tesla bekræfter at opdateringen kan have en uheldig effekt for ”en lille procentdel af bilerne”, skriver nyhedsmediet Electrek. Rækkevidden er blevet indskrænket med mellem 19 og 48 kilometer.

Heldigvis lader det til, at problemet udelukkende optræder på Model S og Model X med 85 kWh batteripakker – som ikke er blevet produceret siden 2016. Problemet er opstået efter opdateringen til Teslas 2019.16.1 og .2 software.

En af de Tesla-ejere, der har oplevet det største drop i rækkevidde, er David Rasmussen. Hans Model S havde indtil medio maj en rækkevidde på 247 mil (397 km). Efter softwareopdateringerne er den støt faldet til 217 mil (349 km), et fald på 11 procent på fem uger. David Rasmussen har igennem længere tid ført statistik over batteriets tilstand, så det er ganske nemt at se, at noget er helt galt:

Tesla har bekræftet problemet over for Electrec. Opdateringen skal i virkeligheden beskytte batteriet og forbedre batterilevetiden – og firmaet fortæller, at de arbejder på en løsning, der skal forbedre rækkevidden for de ramte bilejere.

Situationen minder en del om ”Apple-sagen”, hvor Apple neddroslede processorydelsen på ældre iPhone-modeller for at dæmpe belastningen på batteriet og derved forbedre batteriets levetid. En udmærket ide. Men Apple glemte bare at fortælle brugerne om det.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.