×
ElbilerTophistorie

Tesla lancerer nye basismodeller af Model S og X

I USA er der kommet billigere basisudgaver af både Model S og Model X. Det er uvist om og hvornår de kommer til Europa.

Tesla har introduceret to nye basismodeller af Model S og Model X på det amerikanske marked. Eller rettere; de har genindført Standard Range-varianterne, der forsvandt for to år siden. Begge modeller er 10.000 dollars billigere end de regulære udgaver. Det svarer til omkring 68.000 danske kroner.

Endnu er det kun i USA at Standard Range-varianterne er dukket op igen, og der er ingen der ved, om eller hvornår de kommer til Europa. Men det ville ligne Tesla dårligt, om de ikke kom herover på et tidspunkt. I USA er de nye basismodeller klar til levering fra september eller oktober måned.

Den “nye” Tesla Model S Standard Range får en EPA-rækkevidde på515 kilometer, hvilket giver den nogenlunde samme rækkevidde som Model 3 Long Range. Acceleration fra 0-96 km/t klarer den på 3,7 sekunder.

Model X Standard Range får en rækkevidde på 432 kilometer. Dermed får den kortere rækkevidde end standardudgaven af Model Y, der klarer 455 kilometer. Acceleration fra 0-96 km/t klares på 4,4 sekunder.

Tesla oplyser ikke, om batterierne i de nye basismodeller er af samme type som på de nuværende varianter, eller om de er LFP-baserede, som på de øvrige Standard Range-modeller.

Læs mere: Nyt LFP-batteri i Tesla Model Y imponerer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.