ElbilerTophistorie

Volkswagen ID.Buzz kommer til marts

VW-bossen Herbert Diess afslører på Twitter, at Volkswagens elektriske rugbrød, ID.Buzz, kommer den 9. marts.

Det legendariske folkevognsrugbrød vender tilbage den 9. marts. I en elektrisk udgave. Det afslører Volkswagen-bossen Herbert Diess i et tweet som kan ses nedenfor. ID.Buzz, som den hedder, har været i støbeskeen længe, faktisk er det fem år siden den blev luftet første gang. Men til marts får vi med stor sandsynlighed det endelige produktionsklare design at se.

I december forrige år lovede Volkswagen, at det elektriske rugbrød ville køre på vejene senest i 2023. Afsløringen kan tyde på, at tyskerne holder sin egen deadline. I givet fald vil produktionen nok gå i gang engang efter sommerferien eller i starten af efteråret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Volkswagen CEO Ralf Brandstätter fortalte dengang, at ID.Buzz vil få en 82 kWh batteripakke og en rækkevidde på omkring 400 kilometer. Han fortalte også, at den vil kunne købes med 7 eller 2 sæder og med enten en eller to motorer. Om de planer er ændret, vides ikke.

Volkswagen har også lovet, at der allerede inden 2025 vil komme selvkørende udgaver af minibussen på vejene.  Den vil være autonom på niveau 4, hvilket betyder, at den under de rette omstændigheder kan køre helt uden chaufførens indblanding.

ID.Buzz
ID.Buzz med sensorer til selvkørende teknologi (foto: Volkswagen).

Det lyder som en ret ambitiøs målsætning, men VW tester i samarbejde med Argo AI allerede selvkørende teknologi seks steder i USA og i München.

ID.Buzz er en homage til den originale Volkswagen Bus T2, der kom på markedet i 1950. Den blev voldsomt populær over hele verden, men ikke mindst i de Californiske byer, hvor den i 1960’erne og 1970’erne blev et symbol på frihed.

Her er tweetet fra Herbert Diess:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button