×
ElbilerTophistorie

Her er den lange ID.Buzz

Den lange 7-sæders Volkswagen ID. Buzz er blevet udstyret med et nyt 86 kWh batteri og en ny 286 hk-elmotor.

Volkswagen har i dag verdenspremiere på 7-personers udgaven af ID.Buzz. Det foregår på det populære surfersted Huntington Beach på Pacific Coast Highway nær Los Angeles. Selv om den europæiske premiere stadig ligger et længere stykke ude i juni, er Volkswagen klar med detaljerne.

Den nye udgave er hele 4.962 millimeter lang, hvilket gør den 250 mm længere end den nuværende “normale” udgave. Forlængelsen ligger udelukkende mellem akslerne, hvilket giver plads til en tredje sæderække. Og, lige så vigtigt: Et større batteri.

Den nuværende Buzz er udrustet med et batteri på 77 kWh (82 kWh brutto), men den lange vil få et batteri på 86 kWh (91 kWh brutto). Udover det større batteri har Volkswagen også udviklet en ny og effektiv, elektrisk drivlinje med en 286 hk stærk elmotor, der øger topfarten fra 145 km/t til 160 km/t (elektronisk begrænset) og accelererer den store ID. Buzz fra 0 til 100 km/t på 7,9 sekunder.

ID.Buzz
Med foldede sæder får ID. Buzz nu op til 2.469 liter bagagerumsvolumen.

Batteriet kan oplades med op til 200 kW DC på lynladestationer, hvor det kan genoplades fra 10 til 80 procent på 25 minutter. Et nyt termisk styringssystem skal sikre, at batteriet kan forberedes og tempereres på turen til den næste lynladestation, så det kan oplades mest effektivt og hurtigst muligt.

Forberedelse til opladning af batteriet sker automatisk, hvis der er valgt en rute i navigationssystemet, og slutdestinationen ligger længere væk, end ID.Buzz aktuelt har rækkevidde til. I så fald integrerer navigationssystemet et ladestop i den valgte rute. 

I hjemmet, på arbejdet eller ved offentlige AC-ladepunkter kan ID.Buzz oplades med 11 kW.

Frækt glastag

Den lange ID.Buzz kan også bestilles med et vindue i taget i form af et nyudviklet panoramatag. Glastaget måler 1,54 x 0,93 meter og er det største i en Volkswagen. Det er udstyret med smartglas, hvor der mellem de to lag af glas er integreret et lag med flydende krystaller. Ved at stryge fingeren hen over en funktionsflade i loftet eller ved hjælp af stemmestyring kan det skifte fra at være gennemsigtigt til at blive mælkehvidt og tilbage igen, hvis du vil have udsigt til himlen.

ID.Buzz
Den lange Buzz fås med et nyt, smart glastag.

Selve cockpittet ligner sig selv, men også her er der nyheder. Volkswagen nævner blandt andet et head-up display, et opgraderet næste generations infotainmentsystem og fjernparkering via smartphone.

Den lange ID. Buzz forventes introduceret i første halvdel af 2024.

Du kan læse vores anmeldelse af ID.Buzz lige her – og se en video fra vores første køretur i bilen herunder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.