×
ElbilerTophistorie

SOS Dansk Autohjælp sender første elbil på vejen

SOS Dansk Autohjælp tager deres første elektriske teknikerbil i brug i form af en VW ID.Buzz. Bilen skal hjælpe nødstedte billister på Fyn.

Det har stået højt på ønskesedlen hos SOS International og datterselskabet SOS Dansk Autohjælp. Det fortæller selskabet i deres pressemeddelelse og nu er ønsket gået i opfyldelse. Den første elektriske bil i vejhjælps-flåden ser dagens lys.

Valget er faldet på en Volkswagen ID. Buzz. En bil vi på iNPUT var ganske begejstrede for i vores anmeldelse fornyligt.

Fra slutningen af denne måned indgår den i flåden af køretøjer, der hjælper nødstedte billister. Bilen her vil køre ud fra Odense og betjene kunder på Fyn.

– Vi glæder os rigtig meget til at tage vores nye elektriske teknikbil i brug. Teknologien er nu så langt fremme, at det giver mening for os at begynde at køre på strøm. Det stiller jo ret store krav til både rækkevidde og ydeevne at levere vejhjælp, siger Sven Riggelsen, vagtchef, SOS Dansk Autohjælp Fyn.

Bilen skal ikke bugsere biler, men hjælpe med starthjælp, punkterede dæk og lignende opgaver, der ikke kræver transport til værksted.

Foto: SOS Dansk Autohjælp

Den nye ID. Buzz skal give erfaringer med udskiftning til elbiler, som skal bruges til at afdække behovene når flere skal udskiftes.

– Vores plan er at udvide SOS Dansk Autohjælps flåde med flere elbiler, efterhånden som erfaringerne viser, hvor og hvornår det giver bedst mening. Vi er ambitiøse i forhold til at være med til at mindske klimaudfordringerne. Men der er fortsat begrænsninger på eldrevne køretøjer. Vi har for eksempel stadig brug for dieselbiler, når vi skal bugsere biler, og når vi skal hjælpe med at flytte større køretøjer, siger Jan Bøjstrup Christensen, direktør for den danske mobility division i SOS International.

I 2022 investerede SOS International i to eldrevne teknikerbiler, der kører i Oslo. Derudover har SOS Dansk Autohjælp siden 2021 leveret vejhjælp fra elcykler i København.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.