×
ElbilerTophistorie

VW og Renault vil fremskynde billige elbiler

VW og Renault er i snak om et samarbejde, for at fremskynde planerne om at bringe billige elbiler på markedet.

Volkswagen taler med potentielle partnere, herunder Renault, om at samarbejde om udviklingen af en 20.000-euro elbil. Det rapporterer den tyske erhvervsavis Handelsblatt. VW er interesseret i at samarbejde om en platform for billige elbiler, som den håber vil gøre batteridrevne køretøjer overkommelige for masserne.

Samtalerne med Renault er dog stadig “på et meget tidligt stadie” rapporterer avisen. De henviser til folk, der er bekendt med sagen. Disse kilder mener også at vide, at målet er en årlig produktion på 200.000 til 250.000 af disse billigere køretøjer.

Volkswagen arbejder på flere billige elbiler. I marts måned præsenterede de det elektriske ID. 2all koncept, der skal munde ud i en 25.000 euros elbil i 2025. Altså en dansk pris på under 200.000 kroner. Tyskerne sagde ved den lejlighed, at de ligeledes arbejder på en elbil til under 20.000 euro (150.000 kroner), men gav ikke yderligere oplysninger om denne.

Renault har identiske planer. I sidste måned sagde Renault CEO Luca de Meo, (der i øvrigt er tidligere VW Group-direktør), at de vil lancere Twingo som en billig elbil i 2026. Den får en pris på under 20.000 euro.

En talsmand for Renault siger, at samarbejde var nødvendigt for at være konkurrencedygtig med små elektriske køretøjer. “Vi er i forskellige diskussioner, men intet er afsluttet,” siger talsmanden.

Volkswagen har ikke villet kommentere rygterne.

Læs også: Her er Volkswagens 185.000 kroners elbil til folket.

Herunder iNPUTs video fra præsentation af ID. 2all:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.