Gadgets

Windows 10 opdatering er ude – her er de bedste nyheder

Microsoft har frigivet en større opdatering til Windows 10. Her er de bedste af de nye funktioner.

Under tirsdag aftens Surface-event afslørede Microsoft at Windows 10 October-opdateringen nu kan hentes og den rummer et væld af nye funktioner. Det kan du naturligvis læse om i detaljer på Microsofts eget blog-indlæg, men vi har destilleret nogle af de bedste nyheder her.

Udklipsholder i skyen

Den gode gamle udklipsholder er blevet opdateret til livet i skyen. Det er nu muligt at kopiere flere emner til udklipsholderen, ligesom de gemte elementer kan kopieres på tværs af enheder. Du kan for eksempel gemme bestemte billeder og tekster i udklipsholderen, så du slipper for at kopiere flere gange. Tast CTRL+V for at få menuen frem.

Fleksibelt skærmbillede

Tager du skærmbilleder, er der også godt nyt. Tidligere var det et syndigt rod, men nu har Microsoft samlet alle relevante funktioner i et nyt værktøj, der hedder Snip & Sketch. Her kan der sættes timere, du kan tegne på billeder eller beskære billeder. Den kan tilgås ved at trykke på Windows-tasten + Shift + S, men den kan også indstilles til at aktiveres på en stylus-knap eller ved at trykke på Print Screen-tasten.

Windows 10 har fået en ny Snip & Sketch-app.

Opdateret søgefunktion

Søgefunktionen er også blevet opdateret idet brugerne nu får et preview af alle søgeresultater, deriblandt dokumenter, mails og filer. En funktion, der har været på Mac-computere i årevis, men bedre sent end aldrig!

Din mobiltelefon-app

Android-brugere kan fremover tilgå tekst og fotos, der ligger på mobilen direkte i Windows 10. Du kan redigere fotos på telefonen direkte i den nye Windows 10 app uden at skulle overføre dem fra en enhed til en anden – og du kan sende tekstbeskeder direkte fra Windows 10. Funktionerne kræver Android 7.0 eller nyere, men der er også en yderst begrænset udgave til iPhone-brugere. Ifølge Microsoft til man kunne flytte en webside fra iPhone til skrivebordet. Og i en kommende opdatering vil det være muligt at lave et komplet spejl af mobilens skærm. Se mere om Your Phone-app’en i videoen her:

Ud over de helt store ændringer, har Microsoft lavet en voldsom række udvidelser og forbedringer. Her er et par af dem:

  • Microsoft har tilføjet 157 nye emojis, der inkluderer bl.a. en lama og en superhelt.
  • Der kommer angiveligt en Dark Mode til Stifinder.
  • Edge-browseren kan konfigureres med nye farveskemaer.

Windows 10 opdateringen burde være klar til dig allerede i dag. Tjek opdateringerne, hvis du vil have den nu. Alternativt begynder Microsoft at skubbe den ud til alle Windows 10-brugere den 9. oktober.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.