×
NetflixStreaming

World of Warcraft er løs i Los Angeles i Netflix’ første blockbuster

Har du altid følt, at der var for få orker og elvere i moderne politidramaer? Eller synes du World of Warcraft godt kunne bruge et hip hop-soundtrack, ghettoromantik og bandekrige? Så har Netflix med Bright svaret på dine bønner.

LAPD  jager tryllestav blandt byens bander

David Ayers ’Bright’ foregår i en alternativ virkelighed, hvor orker, elvere og feer lever side om sid med mennesker og handler om en LAPD-betjent spillet af Will Smith, der sammen med sin nye ork-partner spillet af Joel Edgerton (’Exodus Gods and Kings’) finder ud af, at der findes tryllestave, som er så farligt et våben, at byens forskellige fraktioner er villige til at slå ihjel for at få fingrene i en. Hvis beskrivelsen lyder sær, så se den første trailer i fuld længde til filmen ovenfor.

Urban fantasy på film

Genren er det, der bogverdenen kaldes Urban Fantasy, som ikke er velrepræsenteret på film. Historien er skrevet af Max Landis (’American Ultra’, ’Victor Frankenstein’) og minder mest om en fantasy-udgave af 80’er-kultklassikeren Alien Nation, der selv mixede science fiction med en klassisk buddy cop-movie.’Bright’ har også svenske Noomi Rapace (’The Girl with the Dragon Tattoo’, ’Alien: Covenant’) i en vigtig rolle.

Budget på 638 millioner kroner

’Bright’ bliver Netflix’ hidtil dyreste enkeltfilm med et rygtet budget på omkring 100 millioner dollars, som svarer til 638 millioner kroner (til sammenligning koster en hel sæson på 10 afsnit af tjenestens dyre historiske satsning ’The Crown’ omkring $130 millioner). Prisen placerer filmen i action-blockbustersegmentet.

Fra Suicide Squad til magic cops

Instruktøren David Ayer, der har stået bag tankfilmen Fury med Brad Pitt i hovedrollen og senest ’Suicide Squad’ er ikke ny, når det gælder politifilm. Det var hans research blandt Los Angeles politi til filmen ’Dark Blue’, der gav ham ideen til manuskriptet til ’Training Day’ og siden har han bl.a. også skrevet ’S.W.A.T.’ og ’End of Watch’, som han også selv instruerede. Hvor han har researchet sin store viden om fantasygenrens klicheer, melder historien ikke noget om – traileren tyder på mere ’World of Warcraft’ end Tolkien.

’Bright’ får premiere på Netflix i december.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.