fbpx

 

 

 

 

Mobil og tablets

Xiaomi Redmi 5 Plus

Xiaomi Redmi 5 Plus koster... Nærmest ingenting. Alligevel får du rigtigt meget telefon for pengene. Men det er ikke uden kompromisser.

1.070 kr. er den lige pt. billigste pris for en Xiaomi Redmi 5 Plus (3GB modellen med 32GB hukommelse). Det er i sig selv ret skørt, at man kan få en  smartphone med en 6″ skærm for omkring 1.000 kr. Spørgsmålet er så bare, om den reelt er “kun” er de 1.000 kr. værd, eller om du faktisk får meget mere for pengene – det er spørgsmålet, jeg vil forsøge at besvare i denne anmeldelse. Det skal dog siges, at den telefon jeg tester her er den “dyrere” med 4GB og 64GB – der så koster 1.237 kr.

Pænt og kedeligt design

Når man åbner kassen med Redmi 5 Plus er det ikke følelsen af ultrabillig mobil, man får. Indpakningen er pæn, og selve telefonen ligner en telefon som de fleste vil synes er rigtigt fin. Den skiller sig dog på ingen måde ud fra mængden af smartphones, men prisen taget i betragtning kan man absolut ikke brokke sig over design eller byggekvalitet, for Redmi 5 Plus er en pæn telefon, og den virker lige så solid som de fleste andre telefoner på markedet for tiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gennemsnitlig skærm

Skærmen på Redmi 5 Plus er på 5,99″ og i 18:9 formatet som efterhånden er universielt. Opløsningen er på 2160 x 1080 hvilket gør, at du ikke vil kunne skelne enkelte pixler – igen, standard. Det er ikke en OLED skærm som de fleste af de dyrere telefoner, hvilket en gang imellem skinner igennem; i højt solskin fyrer telefonen helt op for skærmen, hvilket virkelig går ud over både farver og kontrast, men det er dog alligevel stadig muligt at se, hvad der foregår. I det hele taget er farverne lidt flade – især når man kigger på telefoner fra eksempelvis Huawei og Samsung – men om man kan lide det er meget op til ens egne præferencer. Personligt synes jeg, det er okay.

Ingen USB C

Opladning foregår ved hjælp af et MicroUSB kabel, og Xiaomi har altså valgt USB-C fra til Redmi 5, hvilket er forståeligt, prisen taget i betragtning, for hver øre tæller. Ikke desto mindre er flere af konkurrenterne efterhånden klar med budgettelefoner, der er udstyret med USB-C.

MicroUSB leverer ikke samme muligheder for hurtigladning som USB-C, så på en halv time får du kun lige over 30% på batteriet – her er flere af konkurrenterne oppe på over det dobbelte.

Batteriet i Redmi 5 Plus er på 4.000mAh, hvilket giver en fornuftig batterilevetid – især formentlig fordi processoren ikke sluger voldsomt meget strøm.

Knap så snappy Snapdragon

Når en telefon skal være så billig som Redmi 5 Plus skal der jo laves nogle kompromisser – et af dem er på processoren, der er en Snapdragon (som langt hovedparten af Androidtelefonerne kommer med). Det er dog en ældre model, 625, der også var at finde på budgettelefoner tilbage i 2017, så det undrer lidt at Xiaomi har valgt den. Man kunne fristes til at tro, at de har fået et slagtilbud på et parti som nogen var brændt inde med. Ikke desto mindre er det – stadig – en ganske kapabel processor, og til langt de fleste dagligdags gøremål leverer den fint. Selv spil kan den snildt klare, og du skal helt op i de mest krævende titler før du reelt kan se en forskel. For mig, der kun gamer meget lidt på min telefon, er det helt ligemeget, og jeg må indrømme, at jeg er fint tilfreds med ydelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udmærket kamera – men ikke i mørke

Tager man mest billeder i højt solskin – eller bare dagslys – leverer Redmi 5 Plus udmærkede billeder. Autofokus er hurtig og virker ret intelligent, og HDR fungerer fint, så billederne bliver generelt rigtigt fine langt hen ad vejen. Bevares, holder vi dem op imod topmodellernes billeder er der stadig forskelle, men ikke enorme. Det er der til gengæld, når det kommer til at tage billeder ved dårligere belysning – eller om aftenen. Her kan Redmi 5 Plus let ikke være med, og stort set alle billeder taget ved bare halvdårlig belysning mangler skarphed og detaljer, ligesom der er masser af støj. Det er forventeligt på en telefon til 1.070 kr., men jeg havde nok alligevel sat snuden op efter lidt mere.

Ligner det ikke…?

Stort set alle Android producenter har deres egen overbygning til Android – det samme har Xiaomi naturligvis. På Redmi 5 Plus hedder det MIUI 9, og det er faktisk ganske udmærket. Men ved første øjekast er det stort set en tro kopi af Apples iOS brugergrænseflade; det meste af opbygningen er totalt ens, med de afrundede ikoner og placeringen af dem. Når man skifter imellem apps foregår det også på nogenlunde samme måde, og i det hele taget vil både iOS brugere og Android brugere der kommer fra andre producenters telefoner føle sig godt tilpas her – og gør man ikke det, er det jo selvfølgelig muligt at vælge en anden launcher – der findes adskillige. Der er også masser af temaer at vælge imellem, og det hele føles generelt meget gennemarbejdet. Derudover er MIUI 9 ret hurtigt, og det æder ikke systemresourcer, som andre launchere har haft for vane at gøre.

Glimrende mobil til prisen

Det er svært ikke at holde af Redmi 5 Plus. Det er en rigtigt fin telefon til prisen, og går du ikke efter topmodellerne er den absolut værd at tage med i betragtningen. Du skal forvente en telefon der ikke er den hurtigste knallert på havnen, men dog leverer en god ydelse – og du skal ikke forvente at tage gode billeder i mørke. Men husk: 1.070 kr.!!!

Tak til Gearbest for udlån af telefonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+

Xiaomi Redmi 5 Plus

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 1.070 kr.

Redmi 5 Plus er en god allround telefon der vil kunne gøre jobbet for de fleste - men en halvgammel processor og et middelmådigt kamera trækker ned. Men prisen trækker voldsomt op.

Back to top button