GadgetsTophistorie

Xiaomis kommende flagskibstelefon får 120W opladning

Xiaomis kommende flagskibstelefon, Mi 11T, får lynhurtig 120W kablet opladning – men hvordan påvirker det batteriet?

Der er uden tvivl et ræs i gang, hvad angår opladnings-hastighed i telefoner. Især de kinesiske brands såsom Xiaomi, Oppo og Vivo satser stort på ultrahurtig opladning. En af de store udfordringer ved så hurtig opladning, er belastningen af batteriet, hvilket resulterer i kortere levetid.

Xiaomi har dog udmeldt, at den lynhurtige opladning ikke vil dræbe batteriet, i deres kommende flagskibstelefon Mi 11T.

Kommunikationschefen for Xiaomi, Daniel Desjarlais, har udtalt til The Verge, at man kan forvente en batterikapacitet på 80% efter 800 opladningscyklusser, ved denne hastighed på 120W (svarende til cirka to år, afhængig af brugen).

Læs også: Xiaomi lancerer 100W trådløs oplader

Desjarlais hævder også, at der var “relativt små forskelle” på batteriforringelsen ved brug af en langsommere oplader, sammenlignet med en 120W hurtiglader.

Sammenligner vi med 65W opladning fra Oppo, mistes kun 9% kapacitet efter 800 opladningscyklusser, ifølge laboratoriedata. Batteriets levetid forringes altså hurtigere, desto kraftigere opladningen er. Xiaomis 120W opladning er altså ikke nogen undtagelse, så det er altså et kompromis man må leve med.

Xiaomi Mi 11T og Mi 11T Pro præsenteres live den 15. september kl. 20:00.


Læs også: Motorola fremviser over-the-air opladning

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.