ElbilerTophistorie

Xpeng stopper salget af P5

Xpeng P5 skulle være kinesernes spydspids i den Nordiske lancering, men nu sættes salget på pause. Xpeng kan ikke få bilerne til Europa.

Flere svenske medier kan i dag fortælle, at kinesiske Xpeng stopper forsalget af modellen Xpeng P5. En bil der ellers skulle være spydspids i den nordiske lancering af elbilsmærket. Det er heller ikke muligt at forudbestille bilen i Danmark – eller nogen andre steder i Europa.

Årsagen er, ifølge Xpengs danske pressebureau som iNPUT har snakket med, hverken komponentmangel eller andre problemer med at få bygget bilerne. I stedet lyder forklaringen at bilerne, der bygges i Shanghai, ikke kan skippes til Europa på grund af Covid-19 restriktioner på de kinesiske havne.

Det er ikke mere end to måneder siden Xpeng slog dørene op til et prominent beliggende showroom i hjertet af København. Dengang hed det, at Xpeng P5 nu kunne bestilles og ville blive leveret i starten af efteråret.

Bilen fik dog ret hurtigt en bredside fra de danske biljournalister, der kritiserede den for en – efter dagens standarder – alt, alt for lav ladekapacitet på bare 70 kW.

Samme skudsmål fik bilen med sig fra andre nordiske biljournalister. Om det også har været medvirkende til beslutningen vides ikke.

Selv om Xpeng officielt bare har sat salget “på pause”, er det uvist om den overhovedet kommer til salg igen. Noget tyder på det modsatte. Ifølge svenske MestMotor har de svenske kunder, der har forudbestilt Xpeng P5, fået tilbud om at prøvekøre efterfølgeren P7 i stedet.

Xpeng P7 er en mere sporty model med mere tidssvarende specifikationer.

Vores video fra åbningen af Xpeng i Danmark.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.