Viaplay

YouSee og Viaplay fusionerer til ny underholdningsgigant

Yousee, TV3, Viaplay, Telmore, Fullrate og resten af både TDC og MTG går sammen i en ny skandinavisk underholdningsmastodont

TDC Group går sammen med Modern Times Group MTG og i et samlet selskab, der skal være en ny skandinavisk underholdningskæmpe. MTG ejer blandt andet tv-kanalen TV3 og streamingtjenesten Viaplay, mens TDC Group bringer både kabeltv-selskabet Yousee og operatører som Telmore og Fullrate ind i partnerskabet.

Første af sin slags i Europa

Ifølge parterne vil det give mere indhold, der skal kunne tiltrække og fastholde kunder. TDC – og i særdeleshed Yousee – har i årevis haft det mere end svært, i et marked der fjerner sig hurtigt fra de traditionelle kabel-tv-løsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Vi vil få mulighed for at tilbyde de nordiske forbrugere endnu mere attraktivt indhold samt at skabe den næste generation af underholdningsprodukter. Selskabet vil være det første af sin slags i Europa,” siger TDC’s koncernchef, Pernille Erenbjerg, i en pressemeddelelse. Hun fortsætter som direktør for det nye selskab, mens MTG’s Anders Jensen bliver vicekoncernchef.

Anders Jensen (MTG), Pernille Erenbjerg (TDC) og Jørgen Madsen Lindemann.

Kræver godkendelse

Fusionen er så stor, at den kræver godkendelse. Ikke alene hos auktionærerne, men også hos konkurrencemyndighederne. Hvis alt går som TDC og MTG håber, forventes fusionen gennemført i anden halvdel af 2018.

Samlet vil de to selskaber have tre millioner tv-abonnenter i Norden, mens mere end ti millioner husstande vil have et produkt fra et af selskaberne. Det bliver med andre ord en ren mastodont.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.