×
GadgetsTophistorie

Yousees Chromecast-alternativ får smæk

Yousee Streamer skal være et alternativ til Apple TV og Chromecast. Men donglen leverer hakkende billeder og skæve farver.

For godt og vel en måned siden lancerede Yousee sin seneste satsning. Yousee Streamer er en dongle, der kombinerer flow-tv, streamingtjenester og apps. Dermed skal den være et alternativ til Apple TV, Chromecast med Google TV og andre lignende enheder. Men den er ikke et bedre alternativ, mener Flatpanels.dk, der har testet donglen.

De beskylder den blandt andet for hakkende dansk tv-indhold, skæve farver og øget TV-strømforbrug.

En af årsagerne til problemerne er, at Yousee Streamer fravælger den europæiske 50Hz PAL tv-standard. I stedet sendes der 60Hz billeder fra donglen, hvilket er amerikansk NTSC tv-standard.

“I praksis betyder det, at alt dansk og europæisk tv-indhold, hvilket er i 25fps eller 50fps (billeder per sekund), hakker en smule idet 50 ikke går op i 60. Det er synligt særligt ved sport og panorerende billede,” skriver Flatpanels.

HDR-indhold er en anden udfordring. Yousee Streamer laver som udgangspunkt al videoindhold om til HDR (High Definition Range). Det giver skæve farver, når man ser tv-indhold, der ikke oprindeligt er HDR-indhold. Samtidig betyder grebet, at tv’ets strømforbrug øges, da det kræver mere strøm at vise HDR-indhold.

Begge indstillinger – både HDR og PAL/NTSC – kan skiftes på boksen, men det åbner for nye problemer. Skifter man til PAL i stedet, vil amerikanske serier og film nemlig hakke. Det kræver også at donglen skal genstartes – det samme gør skift mellem SDR og HDR. Altså ikke nogen optimal løsning.

Andre tv-bokse, såsom Apple TV, skifter automatisk mellem både PAL/NTSC og SDR/HDR. Men den evne har Yousee Streamer altså ikke.

Hele artiklen fra Flatpanels kan læses her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.