×
Streaming

Youtube forringer også billedkvaliteten

Youtube følger nu i hælene på Netflix og nedsætter bitraten – og dermed billedkvaliteten – på streaming, på opfordring fra EU.

Youtube følger nu Netflix og nedsætter bitraten på videostreams i Europa. Det meddeler selskabet fredag til Reuters. Det sker for at tage presset af internettet, så de personer, der arbejder hjemmefra på grund af corona-pandemien, kan få bedst mulig internetforbindelse.

Youtube har besluttet, at alle videoer fremover vises i standardopløsning. “Vi forpligter os til midlertidigt at skifte al trafik i EU til standarddefinition,” siger virksomheden i en erklæring.

Det er frygten for, at nettet i Europa skal bukke under, der får streamingtjenesterne til at forringe bitraten og dermed kvaliteten.  Som vi skrev igår anslås det, at 70 procent af de datamængder, der sendes over internettet, beslaglægges af video fra eksempelvis streamingtjenester og Youtube. Det ”koster” 3 gigabyte data i timen at se en video i HD-opløsning hos Netflix, mens en video i standardopløsning kun bruger en tredjedel. 

Det er EU-kommissæren Thierry Breton, der står bag initiativet. I et tweet opfordrede han onsdag samtlige streamingtjenester til at nedsætte bitraten, så det arbejdende folk har gode vilkår.

Og der er måske rigtig god grund til at passe på nettet. Teleselskabet 3 meddelte her til morgen, at at dataforbruget på videoopkalds-app’en FaceTime er fordoblet efter corona-pandemien indtog i Danmark.

– Normalt ser vi løbende en støt stigning i brugen af beskedtjenester og sociale medier, men det er helt usædvanligt, at lige netop videoopkald stiger så voldsomt. Lige nu har mange brug for at kunne holde nær kontakt med venner og familie, og der har det bare en særlig betydning at kunne se hinanden i øjnene, siger David Elsass, der er direktør for 3’s privatmarked i den forbindelse.

Flere af iNPUTs læsere har ønsket at vide, om Netflix ved samme lejlighed vil sænke abonnementsprisen – der jo er bestemt af netop kvaliteten. Vi har rakt ud efter et svar fra Netflix og venter spændt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.