×
Netflix

Netflix sænker billedkvaliteten grundet coronavirus

EU har anmodet om at streamingtjenesterne sænker billedkvaliteten på grund af coronavirus og Netflix følger trop. I første omgang i en måned.

Hvis du synes at Netflix bliver ringere i de kommende dage, er det ikke dit syn eller din netforbindelse, den er gal med. Streamingtjenesten har valgt at følge en opfordring fra EU om at sænke bitraten – og dermed billedkvaliteten – for at sikre, at alle de mennesker, der arbejder hjemmefra under corona-pandemien har en ordentlig internetforbindelse.

Det er EU-kommissæren Thierry Breton, der er ophavsmand til forslaget. Onsdag tweetede han, at han havde haft en ”vigtig telefonsamtale” med Netflix-bossen Reed Hastings. Han havde foreslået at både 4K og selv HD-opl’sning droppes indtil videre. Torsdag eftermiddag meddelte Netflix så, at de har valgt at følge opfordringen.

”På baggrund af drøftelserne mellem Reed Hastings og EU-kommissær Thierry Breton, og i betragtning af de ekstraordinære udfordringer forbundet med coronavirus, har vi valgt at reducere bithastighederne på alle Netflix-streams i Europa i 30 dage. Vi vurderer, at det vil reducere Netflix-trafikken på de europæiske netværk med ca. 25 procent, mens vi samtidig sikrer en god service og kvalitet til vores medlemmer,” sige en talsmand fra Netflix.

Ifølge Business Insider er 70 procent af de datamængder, der sendes over internettet, video fra eksempelvis streamingtjenester og Youtube. Det ”koster” 3 gigabyte data i timen at se en video i HD-opløsning hos Netflix, mens en video i standardopløsning kun bruger en tredjedel. 

iNPUT har rakt ud til Netflix’ danske pressekontakt for at få at vide, om priserne samtidig sættes ned. Det ville jo give mening, da abonnementerne er dyrere jo bedre billedkvalitet, man ønsker. Historien opdateres.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.