×
TeknologiTophistorie

1 million nye 5G-abonnenter hver eneste dag

5G er den hurtigst voksende form for mobiltelefoni globalt med en million nye 5G-abonnementer dagligt, viser en ny rapport fra Ericsson.

Der er i den grad knald på omstillingen til 5G. Ifølge en ny rapport fra Ericsson oprettes der en million 5G-abonnenter hver eneste dag – Og det samlede antal vil nå 580 millioner ved udgangen af 2021. Det er særligt vækst i antallet af billige smartphones, der er skyld i, at 5G når vigtig milepæl to år før 4G.

– Vi forventer, at antallet af 5G-abonnementer når milliard-milepælen to år hurtigere end 4G. Og en af årsagerne er, at prisen på nye 5G-smartphones har fundet et leje, hvor markant flere kan være med. I dag er mere end 300 5G-modeller enten lanceret eller på vej til hylderne verden over, siger Niclas Backlund, der er Ericssons landechef i Danmark.

Ikke overraskende er det primært i Kina, USA og Sydkorea at omstillingen kører på fuld damp. Som region halter Europa stadig efter – men Danmark er faktisk en undtagelse.

– På europæisk plan hænger vi lidt i bremsen, men herhjemme er situationen mere positiv. Sidste år lancerede TDC Net deres nationale 5G-net, mens Hi3G er godt i gang med at udbygge deres 5G-infrastruktur. Og nu, hvor de længe ventede 5G-auktioner er gennemført, forventer jeg, at der vil komme endnu mere skub i tingene på vores breddegrader, siger Niclas Backlund.

Ifølge rapporten overstiger det månedlige dataforbrug for 5G-enheder nu 10 GB/måned. Tallet forventes mere end tredoblet på fem år og at nå 35 GB ved udgangen af 2026. 

Ericsson Mobility Report, som rapporten hedder, undersøger udbredelsen af 5G-teknologi på globalt plan, og den seneste er den 20. udgave. Rapporten kan læses i sin helhed her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.