TeknologiTophistorie

1 million nye 5G-abonnenter hver eneste dag

5G er den hurtigst voksende form for mobiltelefoni globalt med en million nye 5G-abonnementer dagligt, viser en ny rapport fra Ericsson.

Der er i den grad knald på omstillingen til 5G. Ifølge en ny rapport fra Ericsson oprettes der en million 5G-abonnenter hver eneste dag – Og det samlede antal vil nå 580 millioner ved udgangen af 2021. Det er særligt vækst i antallet af billige smartphones, der er skyld i, at 5G når vigtig milepæl to år før 4G.

– Vi forventer, at antallet af 5G-abonnementer når milliard-milepælen to år hurtigere end 4G. Og en af årsagerne er, at prisen på nye 5G-smartphones har fundet et leje, hvor markant flere kan være med. I dag er mere end 300 5G-modeller enten lanceret eller på vej til hylderne verden over, siger Niclas Backlund, der er Ericssons landechef i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke overraskende er det primært i Kina, USA og Sydkorea at omstillingen kører på fuld damp. Som region halter Europa stadig efter – men Danmark er faktisk en undtagelse.

– På europæisk plan hænger vi lidt i bremsen, men herhjemme er situationen mere positiv. Sidste år lancerede TDC Net deres nationale 5G-net, mens Hi3G er godt i gang med at udbygge deres 5G-infrastruktur. Og nu, hvor de længe ventede 5G-auktioner er gennemført, forventer jeg, at der vil komme endnu mere skub i tingene på vores breddegrader, siger Niclas Backlund.

Ifølge rapporten overstiger det månedlige dataforbrug for 5G-enheder nu 10 GB/måned. Tallet forventes mere end tredoblet på fem år og at nå 35 GB ved udgangen af 2026. 

Ericsson Mobility Report, som rapporten hedder, undersøger udbredelsen af 5G-teknologi på globalt plan, og den seneste er den 20. udgave. Rapporten kan læses i sin helhed her.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button