×
TeknologiTophistorie

5G har rundet en milliard brugere

5G-teknologien nåede en stor milepæl, da netværket rundede en milliard brugere i 2022. Brugen af mobildata er fordoblet over de seneste to år.

En af de helt store effekter af 5G-teknologiens fremmarch er forbruget af data. Gennem de seneste to år er brugen af mobildata på verdensplan fordoblet. Det viser Ericssons seneste Mobility Report, der tager temperaturen på udbredelsen af mobilteknologier globalt.  

Rapporten viser samtidig, at det gennemsnitlige dataforbrug af 5G pr. smartphone er 15 GB pr. måned ved udgangen af 2022. Ved udgangen af 2023 ventes dette at stige til 19 GB pr. måned. Og i 2028 ventes at runde hele 50 GB pr. måned. 

Et andet parameter, som fortsat skaber stor vækst i global datatrafik, er de såkaldte internet of things- enheder. Disse enheder kan være alt fra husholdningsapparater og stemmeassistenter til smarte pacemakere og selvkørende biler. I dag findes der omkring 13 milliarder IoT-enheder verden over. Men dette tal forventes  allerede om fem år at være steget til 35 milliarder enheder. 

“5G-teknologien er den hurtigst voksende mobilteknologi til dato. Men det er vigtigt at huske, at 5G er mere end blot hurtigere smartphones. 5G-netværk vil nemlig spille en afgørende rolle for fremtidens infrastruktur, også i  Danmark, der har en ambition om at være et digitalt foregangsland,” fortæller Niclas Backlund, Ericssons danske landechef.

Udbygning af mobilnetværk skal ikke øge energiforbruget

Modernisering af mobilnetværket spiller en central rolle for ikke at øge energiforbruget i takt  med, at brugen af mobildata stiger. De nye netværk er det første vigtigt skridt i retningen mod at reducere energiforbruget i den digitale infrastruktur, hvilket bliver centralt for telekommunikationsindustrien de kommende år. 

“I takt med udrulningen af 5G er det afgørende at teknologien muliggør mere energieffektive netværk. På den måde er 5G nødvendigt for at knække energiforbruget, uden at vi skal tage et skridt tilbage rent teknologisk,” afslutter Niclas Backlund.

Læs mere om undersøgelsen i Ericsson Mobility Report 2022.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.