×
TeknologiTophistorie

Ægte 5G er kommet til Danmark

TDC Net har tændt for Danmarks første "ægte" 5G netværk, der giver hastigheder på op til 7 Gbps.

Danmark kommer nemlig nu for alvor på forkant med den teknologiske udvikling, idet TDC Net lancerer det første ægte 5G netværk i Danmark. Det såkaldte 5G Standalone (5G SA) bygger udelukkende på 5G teknologi og er ikke bygget oven på tidligere 3G- og 4G-netværk.

En af de vigtigste fordele ved 5G SA er forbedrede hastigheder. Et 5G SA-netværk giver desuden lavere latenstid, mere pålidelig forbindelse og lavere batteriforbrug for enheder end andre netværk.

– Vi var de første til at introducere 5G i Danmark, og nu tager vi det næste store skridt ved at tænde for 5G Standalone. Det giver både øget hastighed og øget sikkerhed, samt en række muligheder på tværs af alt fra selvkørende biler, fjernarbejde, sundhedspleje samt missionskritiske operationer fra myndighedernes side, siger Jakob Dirksen CTO i TDC Net.

Det er svenske Ericsson der leverer hardwaren til det ægte 5G netværk. Sammen med TDC Net har de allerede opnået en imponerende 7Gbps downlink-peak-gennemstrømning i tests. Til sammenligning leverer 4G-netværk maksimale hastigheder på op til 329 Mbit/s.

Det kræver ikke specielle mobiltelefoner at udnytte det nye 5G SA netværk. Alle mobiltelefoner, der har adgang til 5G kan koble sig på det nye TDC Net netværk. Forudsat, naturligvis, at de er kunder hos eksempelvis Yousee eller Telmore.

TDC Net oplyser desværre ikke, præcis hvor der er tændt for ægte 5G på nuværende tidspunkt. Men et godt gæt vil være større byer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.