Teknologi

5G: TDC dropper Huawei – vælger Ericsson

TDC har valgt at droppe kinesiske Huawei og vælge Ericsson som leverandør til det kommende 5G-netværk.

Huawei er ude i kulden: TDC har valgt Ericsson som leverandør til det landsdækkende 5G-netværk. Det skriver DR mandag aften. Udmeldingen kommer efter måneders debat om sikkerheden ved at lade kineserne opbygge 5G-netværket, men TDC understreger, at det udelukkende er forretningsmæssige hensyn der ligger til grund for beslutningen.

– Der var to bud, og det var en hård forhandlingsproces. Jeg er meget tilfreds med, at vi er endt med Ericsson som partner på vores 5G-netværk, siger TDC’s administrerende direktør Allison Kirkby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stedet har TDC indgået en aftale med svenske Ericsson om at opbygge netværket. TDC og Ericsson har haft et samarbejde med Ericsson siden 1990’erne og svenskerne leverer allerede udstyr til centene dele af TDC’s mobilnetværk. 

TDC er den eneste serviceudbyder i Europa, der har valgt Ericsson som samarbejdspartner til opbygningen af 5G-netværk.

– Vi er meget glade over partnerskabet med TDC, ikke blot inden for 5G, men også med den tilknyttede forskning, udvikling og innovation samt det absolut nyeste inden for drift med Ericsson Operations Engine. Vi vil samarbejde med TDC om at digitalisere den danske økonomi og således sikre, at de danske forbrugere, virksomheder og samfundet får glæde af de nye oplevelser, serviceydelser og muligheder, som 5G giver, siger Börje Ekholm, Koncernchef for Ericsson, i en pressemeddelse.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.