fbpx

 

 

 

 

Gaming

10 VR-spil til juleferien

Selvom at VR kun har været på markedet i lidt over et år, findes der allerede over 100 VR-oplevelser

Playstation VR blev lanceret sidste år, og allerede nu vrimler det med VR-oplevelser. Vi guider dig her til nogle af de absolut fedeste VR-spil, som du kan give dig i kast med netop nu – hvad enten du er til høj fart, hjernegymnastik eller adrenalinpumpende action!

Hvis du er til episke fortællinger

Farpoint VR
Farpoint er et klassisk First Person Shooter-spil, hvor hovedpersonen ved en fejl bliver teleporteret til en afsidesliggende planet, befolket udelukkende med blodtørstige rumvæsener. Her kan man bruge PlayStations geværformede Aim Controller, så udslettelsen af fjenderne bliver så autentisk som muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

The Elder Scrolls V: Skyrim VR
Da The Elder Scrolls V: Skyrim udkom, løftede det baren for, hvad et rollespil skulle være. Siden da er det blevet til utallige udvidelser og genudgivelser, men nu har spillet taget det hidtil største spring – springet til Virtual Reality. En af spilhistoriens største og dybeste verdener kan derfor nu opleves med egne øjne, ligsom dine hænder også svinger sværdet og kaster besværgelserne.

DiRT Rally VR
Et af de bedst anmeldte racing-spil har også taget springet til Virtual Reality. DiRT Rally indeholder mere end 40 biler og nogle af de mest udfordrende rally-tracks på kloden. I sig selv er det et fantastisk og vanedannede bilspil – i VR er det i en liga for sig.

Resident Evil VII VR
Resident Evil er et velkendt navn inden for spil- og gyserverdenen. Og med god grund. I dette syvende kapitel rejser man til Louisianas sumpede ingenmandsland, hvor man støder på en besat familie direkte fra helvede. Atmosfæren er tyk af ubehag, chokkene er mange, og der er stor risiko for våde bukser.

Hvis du er til de skæve og sjove

SUPERHOT VR
SUPERHOT har høstet priser til højre og venstre for sit innovative gameplay, og i sommer blev det også muligt at prøve spillet i VR på PlayStation 4. Præmissen er simpel: Tiden går kun, når du bevæger dig. Brug PlayStation Move-controllerne til at planlægge præcis, hvordan du vil gøre det af med dine fjender – uanset om det er med pistoler, sværd eller bare en god gammeldags håndmad.

Job Simulator VR
Hvis du skal vise, hvad VR har at byde på, er Job Simulator noget nær det perfekte bud. Det er en samling af ordinære hverdagssituationer fra arbejdet, hvad enten det er i en kiosk, i kontorlandskabet eller på bilværkstedet. Det lyder måske lidt søvnigt, men når du selv bestemmer, om du rent faktisk vil leve op til jobbeskrivelsen, er der anledning til et utal af komiske situationer. Gør som der bliver sagt, kast rundt med tastaturet i kontorbåsen eller ødelæg dine madbestillinger – valget er dit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Statik VR
Statik bytter den adrenalinpumpende action ud med langsomme gåder. Uden hukommelse vågner du op i et dystert laboratorie med dine hænder låst inde i en kasse fyldt med knapper og håndtag. Ved hjælp af din DualShock-controller skal du løse en række gåder ved at kombinere de forskellige knapper på controlleren.

Hvis du vil opleve det umulige

Everest VR
Mount Everest. Kun en lillebitte del af befolkningen har formået at bestige klodens højeste tinde, men med Everest VR bliver rejsen gjort til virkelighed hjemme i stuen. I oplevelsen er det muligt at gå på 18 forskellige ruter på det legendariske bjerg, ligesom det selvfølgelig også er muligt at se udsigten fra toppen – og så koster det endda en del mindre end gennemsnitsprisen på 45.000 dollars.

INVASION! VR
INVASION! kan bedst betegnes som en kortfilm, hvor du selv er i hovedrollen og kan kigge rundt, imens handlingen folder sig ud. To rumvæsener forsøger at invadere Jorden, men det går grueligt galt, da de bliver stoppet af to små, nuttede kaniner, hvor du “spiller” som den ene kanin. Oplevelsen er instrueret af manden bag Madagascar, og den Oscar-nominerede skuespiller, Ethan Hawke, er fortæller.

Chernobyl VR
Chernobyl er hjemsted for den værste atomulykke i verdenshistorien. Og med PSVR-headsettet kan du nu sætte fod på et sted, der ellers er erklæret ingenmandsland. Oplevelsen byder på meget forskelligt indhold. Der er videoer om, hvordan Ukraine har håndteret katastrofen, der er personlige historier fra området, og igennem VR er det muligt at gå igennem nogle af de forladte bygninger i spøgelsesbyen.

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+
Back to top button