Teknologi

3 kan blive presset til at droppe Huawei

Forsvarsminister Trine Bramsen gør klart, at Danmark kun vil have 5G-leverandører fra ”allierede lande”. Dermed kan 3 blive presset til at droppe Huawei.

I et interview med mediet IT-Watch gør forsvarsminister Trine Bramsen i dag klart, at regeringen ønsker at kunne udelukke 5G-leverandører fra lande, som Danmark ikke er allieret med. Dermed ser det det ud som om teleselskabet 3 kan blive presset til at opgive sit samarbejde med Huawei. 

– De nye teknologier, som vi gør brug af i vores hverdag, åbner jo også flanker for angreb, og det er derfor, det er så væsentligt, at der er et samspil på tværs af allierede lande og dem, vi deler sikkerhedspolitiske interesser med, i forhold til at beskytte det område, siger Trine Bramsen til mediet.

Forsvarsministeren er dermed på linje med statsminister Mette Frederiksen, der i maj måned sagde, at 5G skal regnes for at være kritisk infrastruktur ligesom vandforsyning, elnet, havne med mere. 

Statsministerens udtalelse gav uro hos blandt andet teleselskabet 3, der forventer at benytte kinesiske Huawei som samarbejdspartner til 5G-netværket. 3 har siden bedt om en bedre definitionen på kritisk infrastruktur for 5G-netværk. Med dagens kommentar fra forsvarsministeren er den afklaring kommet.

3 har allerede Huawei som samarbejdspartner på det nuværende 4G-netværk og står i en situation, hvor en partner til 5G skal vælges “inden sommerferien”. Vi har bedt om en kommentar fra 3 og opdaterer artiklen, når vi modtager den.

TDC Group har allerede fravalgt Huawei til fordel for svenske Ericsson. Telia og Telenor, der har fået den tredje 5G-licens i Danmark, bygger 5G-netværket i samarbejde med Nokia.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.