TeknologiTophistorie

Huawei ude: 3 vælger også Ericsson til 5G

Huawei er nu endegyldigt ude af 5G-netværket i Danmark. Teleselskabet 3 afslører, at de vil samarbejde med svenske Erissson.

Teleselskabet 3 lancerer deres 5G-netværk i december måned og det bliver i samarbejde med svenske Ericssson. Dermed er Huawei helt ude af de danske 5G-netværk; TDC Net har ligeledes valgt Ericsson, mens TT-netværket, der ejes af Telia og Telenor, bygges i samarbejde med Nokia.

– Vi kan bekræfte, at vi fortsætter vores samarbejde med Ericsson, som dermed skal levere udstyr til vores 5G-netværk. Ericsson har jo været vores partner gennem mange år, faktisk siden vi startede i Danmark, forklarer Rikke Juul Rokkedal Therkildsen til mobilsiden.dk.

Fravalget af Huawei er måske ikke voldsomt overraskende, idet de politiske vinde har blæst væk fra Huawei siden flere landes efterretningstjenester indikerede, at Huawei og kommunistpartiet i Kina var tæt forbundne. I flere lande har man direkte forbudt Huaei i kritisk infrastruktur, som 5G anses for at være.

Så sent som i juni måned sagde forsvarsminister Trine Bramsen, at regeringen ønsker at kunne udelukke 5G-leverandører fra lande, som Danmark ikke er allieret med.

– De nye teknologier, som vi gør brug af i vores hverdag, åbner jo også flanker for angreb, og det er derfor, det er så væsentligt, at der er et samspil på tværs af allierede lande og dem, vi deler sikkerhedspolitiske interesser med, i forhold til at beskytte det område, sagde Trine Bramsen i juni måned.

Teleselskabet 3 liggers bagerst i feltet, når det handler om 5G. I december åbnes der for 5G i København og Aalborg, siden Aarhus og Odense og først i løbet af næste år vil 3 være landsdækkende med 5G.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.