fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

3 tænder for 5G i dag

Alle privatkunder hos 3 og Oister opgraderes til '5G-klart' abonnement, samtidig med at der tændes for 5G i København og Roskilde.

Danmark får endnu et 5G-netværk i dag, når teleselskabet 3 tænder for signalet i København og Roskilde. Samtidig får alle privatkunder hos både 3 og Oister automatisk et ‘5G-klart’ abonnement, så de kan prøve det nye netværk uden beregning mens det bliver bygget.

I første omgang tænder 3 kun for signalet i “dele af København” og i Roskilde. Samtidig fortsætter udrulningen af 5G i selskabets netværk i resten af landet, som forventes dækket med 5G i sommeren 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– I dag er en stor dag hos 3, fordi det altid er spændende at lancere ny teknologi. Der kommer dog til at gå noget tid, før 5G gør en mærkbar forskel i alle kundernes hverdag. Dels fordi vi stadig venter på de lynhurtige 5G-frekvenser, og dels fordi udrulningen i netværket tager tid. Men vi synes, at kunderne skal have mulighed for at komme med på rejsen, mens vi bygger rumraketten. Derfor har vi gjort stort set alle abonnementer 5G-klar, så kunderne kan hoppe ombord og prøve det, når 5G kommer til deres lokalområde, hvis de har en 5G-telefon, siger Morten Christiansen, der er CEO for 3 i Skandinavien.

3 anslår at omkring 425.000 kunder vil have mulighed for at koble sig på 5G allerede i dag, men heraf er det kun cirka 15.000 kunder, som har en telefon der er kompatibel med 3’s 5G-netværk.

For at kunderne kan få adgang til 5G, skal de udover et 5G-abonnement have en 5G-telefon, som også er meldt ’5G-klar’ hos 3, og befinde sig i et 5G-dækningsområde. Selskabet tilbyder i øjeblikket 14 forskellige smartphones, som er kompatible med 3’s 5G-netværk.

Om 5G hos 3

  • Fra i dag er 3 i luften med 5G udvalgte steder i København og Roskilde. Kunderne kan forvente hastigheder ved udendørsbrug på 25 – 345 Mbit/s download og 23-38 Mbit/s upload.
  • Alle 3’s privatkunder har nu et ’5G-klart’ abonnement. Det samme gælder alle kunder hos Oister. Hos 3Business er det kunder med følgende abonnementer, som kan koble sig på det nye netværk: Abonnementer indeholdende 3LikeHome eller 3LikeHomePro samt 3Business Bredbånd, DK 3SAMLET Fri Tale, DK 3SAMLET Bredbånd, 3Business DK Fri Tale, 3Business DK Bredbånd.
  • 3 tilbyder i øjeblikket 14 forskellige smartphones, som er kompatible med 3’s 5G-netværk – bl.a. iPhone 12-serien, Samsung Galaxy S20 og OnePlus Nord og 8T. Listen udvides løbende.

TDC er længst fremme med 5G i Danmark og dækker knap 90 procent af landet. Også Telia og Telenor – det såkalte TT-netværk – har lanceret 5G, men indtil videre kun i København og Aalborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button