TeknologiTophistorie

3 tænder for 5G i dag

Alle privatkunder hos 3 og Oister opgraderes til '5G-klart' abonnement, samtidig med at der tændes for 5G i København og Roskilde.

Danmark får endnu et 5G-netværk i dag, når teleselskabet 3 tænder for signalet i København og Roskilde. Samtidig får alle privatkunder hos både 3 og Oister automatisk et ‘5G-klart’ abonnement, så de kan prøve det nye netværk uden beregning mens det bliver bygget.

I første omgang tænder 3 kun for signalet i “dele af København” og i Roskilde. Samtidig fortsætter udrulningen af 5G i selskabets netværk i resten af landet, som forventes dækket med 5G i sommeren 2022.

– I dag er en stor dag hos 3, fordi det altid er spændende at lancere ny teknologi. Der kommer dog til at gå noget tid, før 5G gør en mærkbar forskel i alle kundernes hverdag. Dels fordi vi stadig venter på de lynhurtige 5G-frekvenser, og dels fordi udrulningen i netværket tager tid. Men vi synes, at kunderne skal have mulighed for at komme med på rejsen, mens vi bygger rumraketten. Derfor har vi gjort stort set alle abonnementer 5G-klar, så kunderne kan hoppe ombord og prøve det, når 5G kommer til deres lokalområde, hvis de har en 5G-telefon, siger Morten Christiansen, der er CEO for 3 i Skandinavien.

3 anslår at omkring 425.000 kunder vil have mulighed for at koble sig på 5G allerede i dag, men heraf er det kun cirka 15.000 kunder, som har en telefon der er kompatibel med 3’s 5G-netværk.

For at kunderne kan få adgang til 5G, skal de udover et 5G-abonnement have en 5G-telefon, som også er meldt ’5G-klar’ hos 3, og befinde sig i et 5G-dækningsområde. Selskabet tilbyder i øjeblikket 14 forskellige smartphones, som er kompatible med 3’s 5G-netværk.

Om 5G hos 3

  • Fra i dag er 3 i luften med 5G udvalgte steder i København og Roskilde. Kunderne kan forvente hastigheder ved udendørsbrug på 25 – 345 Mbit/s download og 23-38 Mbit/s upload.
  • Alle 3’s privatkunder har nu et ’5G-klart’ abonnement. Det samme gælder alle kunder hos Oister. Hos 3Business er det kunder med følgende abonnementer, som kan koble sig på det nye netværk: Abonnementer indeholdende 3LikeHome eller 3LikeHomePro samt 3Business Bredbånd, DK 3SAMLET Fri Tale, DK 3SAMLET Bredbånd, 3Business DK Fri Tale, 3Business DK Bredbånd.
  • 3 tilbyder i øjeblikket 14 forskellige smartphones, som er kompatible med 3’s 5G-netværk – bl.a. iPhone 12-serien, Samsung Galaxy S20 og OnePlus Nord og 8T. Listen udvides løbende.

TDC er længst fremme med 5G i Danmark og dækker knap 90 procent af landet. Også Telia og Telenor – det såkalte TT-netværk – har lanceret 5G, men indtil videre kun i København og Aalborg.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.