×
TeknologiTophistorie

3 tænder for 5G i 19 yderligere kommuner

19 yderligere kommuner har fået 5G fra telelselskabet 3. Se hvilke her. Teleselskabet forventer at være landsdækkende med 5G sidst på året.

Teleselskabet 3 knokler på for at indhente TDC Nets forspring på 5G-netværket. Samtidig med at 3 opgraderer masterne til 5G, forbedrer de 4G-netværket. Her fordobler man kapaciteten for yderligere at styrke netværket.

I dag meddeler 3, at 19 yderligere kommuner er kommet på listen. Dermed har 60 procent af selskabets netværk nu 5G og moderniseret 4G.

De 19 kommuner, der bliver tilføjet til listen, er Allerød, Billund, Brøndby, Brønderslev, Fredensborg, Frederikshavn, Faaborg-Midtfyn, Glostrup, Gribskov, Hillerød, Hjørring, Høje Taastrup, Mariagerfjord, Morsø, Næstved, Rebild, Roskilde, Rødovre og Solrød. 

– Vi ser, at dataforbruget på mobilen fortsætter med at stige. Her skal den digitale infrastruktur naturligvis følge med. Vi er meget tilfredse med, at vi nu kan sætte flueben ud for yderligere 19 kommuner på listen, siger Netværksdirektør i 3, Kim Christensen.

5G
Teleselskabets 3’s 5G-plan. De orange områder illustrerer dækningen.

TDC Net er længst med 5G

Teleselskabet er 3 langt bagud i forhold til mastodonten TDC Net, der ifølge Teknologisk Institut dækker 99,3 procent af Danmark med 5G-netværk.

Heller ikke TT-netværket, der ejes af Telia og Telenor, kan følge med TDC. I 2020 fik netværket 5G-dækning i centrum af København, men det var først i løbet af 2021, at arbejdet på at opgradere de 4.300 master tog fart.

Teleselskabet 3 har valgt svenske Ericsson som samarbejdspartner til opdateringen af netværket. Det samme har TDC Net. TT-netværket derimod, bygges i samarbejde med Nokia.

Teleselskabet 3 har lavet en informationside om udrulningen. Den kan læses her. TDC Nets ditto kan læses her og TT-netværket oplyser om sit netværk her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.