fbpx

 

 

 

 

Features

5 grønne apps der får dig ind i 2020 med god samvittighed

Her er et bud på fem grønne apps, der kan hjælpe dig med at tænke bæredygtighed ind i en travl hverdag.

Vaner er svære at bryde, men her er et bud på fem små grønne apps, der kan hjælpe dig med at leve mere bæredygtigt i det nye år.

Too Good To Go

Med appen To Good To Go kan du hjælpe med at bekæmpe madspild – og samtidig score billigt brød og aftensmad. Appen hjælper dig med at lokalisere butikker og restauranter, der billigt sælger madvarer der stadig kan spises. Der er masser af bagerbrød, men der er også restauranter der tilbyder rester fra f.eks. buffeten til foræringspriser. 
Gratis, Android | iOS 

Artiklen fortsætter efter annoncen

 

Forest

Med Forest kan du både mindske skærmtiden og gøre en god gerning. Sæt en timer og undgå at bruge telefonen, mens den tæller ned; lykkes det at holde nallerne væk får du et virtuelt træ, du kan plante. Men samtidig får du også ”coins” der kan bruges til at få plantet et rigtigt, biologisk træ.
17 kr., Android | iOS  

 

Watts

Er du kunde hos SEAS-NVE er der masser af smarte funktioner, du kan bruge i denne app. Eksempelvis følge med i, hvor meget strøm du bruger på et givent tidspunkt – og hvordan den strøm skabes (kul, vindmøller, etc.). Appen lægger også et budget for dit for brug, så du kan ændre dine vaner. Mange af funktionerne kan i øvrigt også bruges selv om man ikke er kunde hos ovennævnte selskab.
Gratis, Android | iOS

 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Freemi

Freemi gør det muligt at forære ting væk, som du ikke skal bruge mere. Eller finde gratis ting, som andre vil af med. Der er adskillige kategorier og listerne viser ting, der er tæt på, hvor du opholder dig. Freemi giver endda et bud på, hvor meget CO2 du sparer naturen for, ved at vælge de gratis ting i stedet for at købe nyt. Appen er som udgangspunkt gratis, men ved at tegne et abonnement kan man få adgang til mere specifikke søgemuligheder. 
Gratis (+ inapp), Android | iOS

 

CO2Food

Hvad betyder dine madvaner egentlig for din CO2-udledning? Det kan du få svar på med appen CO2Food, der automatisk kan nappe dine kvitteringer fra forskellige supermarkedskæder og omregne dem til CO2. Du kan også selv tilføje kvitteringer via kameraet. Ud over at give dig overblik over CO2 kan appen også sammenligne dit forbrug med andre brugere.
Gratis, Android | iOS

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du et tip til grønne apps? Giv det videre til andre læsere via kommentarfeltet nedenfor

Back to top button