×
GadgetsTophistorie

FairPhone 4: Bæredygtig 5G-mobil som byggesæt

Fairphone 4 er bygget til at leve længe med fem års garanti og modulær opbygning, så du selv kan udskifte ødelagte dele·

Den hollandske smartphoneproducent Fairphone udgiver nu sin seneste enhed, Fairphone 4 5G. Det er verdens første modulære 5G-smartphone og er samtidig mere bæredygtig, mere reparationsvenlig og et mere socialt fair produceret produkt end nogensinde før, lover producenten.

Ligesom tidligere Fairphones er det muligt at reparere telefonen selv ved hjælp af reservedele fra Fairphone og en skruetrækker, så Fairphone 4 kan leve længe – også selvom skærmen, kameraet eller batteriet går i stykker. 

Telefonen er lavet til at leve længe. Den har fem års garanti samt software-opdateringer garanteret frem til 2025, herunder opgradering til Android 12 og 13. Dog sigter Fairphone efter at kunne tilbyde softwareopdateringer helt frem til 2027, herunder opgradering til de formodede Android 14 og 15-versioner og dermed byde på op til 6 års software-support.

– Vi har en helt anden tilgang til produktionen af smartphones end resten af markedet: Vi ønsker at udfordre den traditionelle måde at producere smartphones på. Denne gang har målet været at producere en god, bæredygtig smartphone, som er fremtidssikker, let at reparere selv, udviklet til at holde og dermed mere cirkulær. Vi vil have, at Fairphone 4 er en enhed, som folk vil beholde i længere tid og ikke være en del af brug-og-smid-væk-kulturen, siger Eva Gouwens, administrerende direktør hos Fairphone.

FairPhone 4
FairPhone 4 kan repareres hjemme ved spisebordet.

Skulle eksempelvis skærmen, kameraet eller batteriet gå i stykker, er det muligt at købe reservedele på FairPhones hjemmeside. Du kan selv udskifte de ødelagte dele med de nye – det kræver blot en skruetrækker.

Fairphone 4 fås med enten 6/128GB eller 8/256GB hukommelse og lagerplads og er præinstalleret med Android 11 – og vil blive opgraderet til Android 12. Den får regnekraft fra et Qualcomm Snapdragon 750 5G chipset. Skærmen er en 6,3 tommer Full HD+ ufdgave, dækket af Corning Gorilla Glass 5. Det 3.906 mAh store batteri kan oplades til 50 procent på en halv time og er desuden udskifteligt. Designet er udviklet af det svenske designhus, Above, og kommer med en fingerskanner på siden af telefonen.

Kameradelen består af to enheder: et 48 megapixel hovedkamera samt et 48 megapixel vidvinkel kamera – begge med autofokus og billedestabilisering. Dertil kommer et 25 megapixel frontkamera til selfies og videokald.  

Fairphone 4 er tilgængelig nu fra Fairphones hjemmeside samt hos Elgiganten og Proshop i Danmark til en vejledende pris på 4.499 kr. (6GB RAM/128GB RAM) i farven Grey og 4.999 kr. (8GB RAM/256GB RAM) i farverne Grey, Green og Green Speckled (sidstnævnte fås eksklusivt på Fairphone.com).

FairPhone 4
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.