×
Gadgets

5 ting du bør vide om Motorola Razr 2019

Motorola Razr er genopstanden – men denne gang som en Android-telefon, der kan foldes på midten.

Der har været rygter om, at Motorola ville genoplive sin klassiske Razr-model siden januar måned, men i nat, dansk tid, hev Motorola endelig telefonen op af lommen, for at vise den frem. Og det er ganske rigtigt en næsten tro kopi af Motorola Razr V3 fra 2004 – komplet med en ”hemmelig” Retro Razr-mode. Men nu med en foldbar skærm, der er godt beskyttet, når telefonen er foldet sammen. Og naturligvis med indmad, der svarer til 2019. Sådan da.

Her er det vi ved om om telefonen …

Den har to skærme – den ene er foldbar

Omdrejningspunktet på den nye Razr anno 2019 er naturligvis skærmen. Det er en 6,2 tommer stor OLED-skærm i 21:9-format, der kan foldes på midten. Men i modsætning til andre foldbare skærme, har Motorola valgt at den skal folde horisontalt. Det er en fiks løsning til dem, der synes telefoner er for store til lommen, men ikke vil undvære den store skærm.

Motorola Razr

Opløsningen er på 2142 x 876 pixels, hvilket nok skal give visse Android-apps udfordringer. Over skærmen er en højttaler gemt i en notch, og under skærmen er Razr’s kendingsmærke; det underlige ”kæbeparti” der gemmer på både mikrofon, fingeraftrykslæser og USB-C opladningsstik.

Der er også en sekundær 2,7 tommer OLED-skærm på fronten, som kan vise informationer, når telefonen er klappet sammen. Den kan vise både notifikationer og betjening til f.eks. musikafspilleren, ligesom den kan bruges, når der skal tages selfies. Opløsningen på den lille skærm er 600 x 800 pixels og Motorola arbejder angiveligt med Google på at lave løsninger, så apps kan glide fra den inderste skærm til den yderste uden at lukke ned eller miste data.

https://youtu.be/FC5FcfZf7xw

 

Den har retro-mode

Den nye Motorola Razr 2019 ligner sin forgænger i foruroligende grad. Altså indtil den åbnes. Den er nærmest lige så tynd, men en del bredere end originalen. Kæbepartiet er dog bibeholdt – det er en væsentlig designdetalje. Denne gang har den dog fået en Hjem-knap med integreret fingeraftrykslæser.

Motorola har desuden gemt en lille lækkerbidsken til os, der husker originalen fra 2004; en såkaldt Retro Razr-mode, hvor skærmen imiterer originalens T9-tastatur. Selv hængslet er med. Det er faktisk svært at se forskel..

Motorola Razr
Foto af Retro Mode (taget af Chaim Gartenberg The Verge).

Den har ikke imponerende kamera-specs

I en tid, hvor kameraet ofte er det, der får forbrugerne til at vælge sin mobiltelefon, er Motorola Razr underligt underudstyret. Det er måske prisen for det anderledes og tynde design? Hovedkameraet har en opløsning på bare 16 megapixel, med en blænde på f/1.7. På fronten sidder et selfiekamera med en opløsning på 5 megapixel (f/2.0).

Den har indmad som en mellemklasse-mobil

Heller ikke resten af specifikationerne imponerer. Processoren er en Snapdragon 710 – det er ikke nogen ringe processor, men det er heller ikke flagskibet 855. Lagerpladsen er på 128 gigabyte og kan ikke udvides. Batteriet er delt i to, men samlet er der stadig kun tale om i alt 2.510 mAh, hvilket er en hel del mindre end i konkurrenternes topmodeller. Motorola hævder, at det rækker til en dags brug. På den gode side har telefonen hurtigladning via en medfølgende 15W-strømforsyning. 

Den bliver dyr-ish …

Det er tydeligvis en telefon, man skal købe for design og skærm – og man får lov at betale for det. Motorola fortæller at prisen bliver på 1.500 dollars. I Danmark bliver prisen på 12.999 kroner, hvilket placerer den prismæssigt i samme klasse som flagskibene fra konkurrenterne. Telia får telefonen på hylderne den 24. januar, men den vil allerede kunne forudbestilles fra tirsdag den 19. november.

Læs mere om Motorola Razr hos Motorola.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.