×
GuidesSponseret indholdTophistorie

5 tips, der forlænger batteritiden i din laptop

Lykken er kort, men det behøver den ikke være. Her kommer 5 hurtige tips, der giver dig længere batteritid.

Sponseret – denne artikel præsentes af Intel

 

Batterilevetid (eller mangel på samme) er en evigt tilbagevendende problematik for ejere af bærbare computere. Men der er faktisk flere måder til at vride det sidste ud af dit batteri. Her kommer 5 hurtige tips, der giver dig længere batteritid.

Når det kommer til bærbare computere, er batteritid noget, der ofte overskygges af andre egenskaber som f.eks. ydeevne og skærmstørrelse. Hvad der er en god batteritid, er naturligvis et meget personligt spørgsmål. Den ene persons behov kan være meget forskellige fra den andens, og måden, vi bruger vores computere på, er lige så individuel.

Alt i en bærbar computer bruger mere eller mindre strøm, men de største strømslugere i en tynd laptop er processoren og skærmen. På skærmen kan vi nemt skrue ned for lysstyrken for at få lidt mere batteritid, men processoren skal være både energieffektiv og dynamisk for at kunne spare på strømmen og samtidigt give en høj ydeevne, når der er brug for det.

5 tips, der forlænger batteritiden i din Windows-laptop

  • Brug Windows batteribesparende tilstand, og nedsæt ydeevnen
  • Skru ned for skærmens lysstyrke
  • Sluk tastaturlyset
  • Sluk Wi-Fi og Bluetooth, når det ikke bruges
  • Brug en sort baggrundsskærm

Hvor meget ekstra batteritid, disse tips giver, varierer fra computer til computer.

 

Vidste du at … alle bærbare computere, der er Athena-certificerede af Intel, skal have:

  • Mindst 9 timers batteritid ved surfing på Wi-Fi med en lysstyrke på 250 nits
  • Mindst 16 timers lokal videoafspilning 
  • 30 minutters hurtig opladning skal give mindst 4 timers batteritid
Intel

Project Athena er Intels innovationsprogram og omfatter både deres 10. og 11. generations processorer. For at sikre, at producentens laptops lever op til ovennævnte kriterier, tester intel hver eneste laptop, inden en certificering må bruges.

Intels mærkning ”Udviklet til mobil ydeevne” viser, at den pågældende computer har en 10. generations processor fra Intel og er Athena-certificeret. Athena-certificerede computere med 11. generations processorer kommer til at hedde Evo og forventes at dukke op på markedet senere i år/tidligt næste år

Intel

Hold øje med dette mærkat på bærbare computere for at være sikker på, at du ved, hvad du får, når du køber laptop.

Hvor meget batteritid har din laptop, og stemmer den overens med producentens specifikation? Kommenter gerne, og fortæl, hvad du mener om batteritiden i bærbare computere.

Er du interesseret i at vide mere om laptops med rigtig god batteritid? Her er nogle bærbare computere, der er Athena-certificerede og bruger Intels 10. eller 11. generations processor.

DellAcerSamsungAsusMSI
XPS 13Swift 3Galaxy Book Ion (2-in-1)Zenbook Flip S (2-in-1)Prestige 14

Sponseret – denne artikel præsenteres af Intel

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.